Hlavní obsah

Bod by byl zajímavý, ale záchranu zvládneme, je přesvědčen teplický trenér Vavruška

Jablonec nad Nisou

Gólem šest minut před koncem prohráli fotbalisté Teplic v Jablonci 0:1 a stále nemají jistotu záchrany v Synot lize. „Sahali jsme po bodu, který by byl z takhle důležitého zápasu zajímavý a hlavně cenný pro sebevědomí. Bohužel pro nás skončil neúspěšně,“ konstatoval teplický trenér David Vavruška.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Teplic David Vavruška.

Článek

„I když soupeř postrádal Beneše, Tecla a další hráče, má hodně široký kádr s dobrou kvalitou. Kluci se vydali v Jablonci ze všech sil, nejbližší program bude především o regeneraci. Hráči vědí, o co jde, a věřím, že to na nich bude vidět. Musíme zvládnout středeční duel s pražskou Duklou, a my ho zvládneme," pravil teplický kouč s vědomím, že tým potřebuje ze zbývajících dvou kol uhrát dva body. Přitom jaro končí v Olomouci.

Brankář Tomáš Grigar netajil zklamání z výsledku v Jablonci. „Hráli jsme ustrašeně, báli jsme se rozehrávky. Jablonečtí se svojí šikovností dostávali do volných prostorů, kde jsme neměli obsazené hráče. Přesto jsme několik závarů přečkali, ale chtělo to vydržet až do poslední minuty," pokrčil rameny. Mrzel ho inkasovaný gól. „Bohužel jsme neodvrátili rohový kop. Balón propadl na přední tyč, nějak se odrazil a vykopl jsem ho nohou. Pernica mě prostřelil mezi nohama, škoda, že mě netrefil," posteskl si Grigar.

Cíl Teplic pro závěr sezóny je jasný. „Chceme se vyhnout tomu, aby se nemuselo rozhodovat až v posledním kole v Olomouci a jeli jsme tam už zachránění," vyjádřil brankář mínění celé kabiny.

Frťala vypsal prémie

Jablonecký trenér Zdenko Frťala hrál za Teplice v letech 1994-2002 a vrátil se tam po nějakém čase, kdy byl asistentem tehdejších hlavních koučů Jiřího Plíška a po něm i Petra Rady. Prozradil, že za výhru nad svým někdejším klubem vypsal do kabiny prémie. „Tyto věci jsou automatické. Přijde na ně řada až po skončení sezóny," usmál se trenér. „Ale Teplice nesestoupí, mají dobrý tým," řekl Frťala.

Potěšily ho dobré výkony hráčů, kteří předtím tolik nenastupovali. „Rossi prokázal i proti Teplicím na postu stopera svoji velikost, když dokáže ve svém věku odehrát s přehledem všechna utkání, do nichž jsme ho poslali. Mingazov nechal po obrovském tréninkovém výpadku na hřišti všechny síly. Matěj Hanousek hrál taky po dlouhé době a není snadné naskočit do ostrého utkání," zmínil jablonecký trenér trojici borců.

Střelec vítězného gólu Luděk Pernica rozjásal jablonecké fanoušky. „Dlouho se hrálo bez branek, čas rychle ubíhal, ale pořád jsme věřili, že můžeme vyhrát. Už při tyčce Vjačeslava Karavajeva jsme se skoro radovali, ale míč neskončil v síti. Když jsem běžel do vápna na roh, tušil jsem, že by z toho mohl být gól. A vyšlo to," oddechl si stoper. Výhra ho uspokojila i kvůli divákům. „Z podzimu máme pořád fanouškům co vracet. Na jaře se nám doma daří. A liga pro nás ještě není u konce. Do Plzně nejedeme ve středu s tím, že bychom tam chtěli být Viktorce jen sparringpartnery při jejich převzetí mistrovského poháru," dodal Pernica s výhledem na středeční předposlední kolo.

Reklama