Hlavní obsah

Byli jsme ustrašení, litoval Grigar po prohře Teplic v Jablonci

Jablonec nad Nisou

S jasným cílem nastupovali fotbalisté Teplic k ligovému zápasu v Jablonci. Toužili po vítězství, které by jim s jistotou zaručilo uchování prvoligové příslušnosti i pro příští sezónu. Jenže po prohře 0:1 ještě nemohou být zdaleka v klidu.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Teplic Tomáš Grigar v akci.

Článek

Brankář Tomáš Grigar při hodnocení zápasu v Jablonci netajil zklamání z výsledku. „Hráli jsme ustrašeně, báli jsme se rozehrávky. Jablonečtí se svojí šikovností dostávali do volných prostorů, kde jsme neměli obsazené hráče. Přesto jsme několik závarů přečkali, ale chtělo to vydržet až do poslední minuty," pokrčil rameny. Mrzel ho inkasovaný gól. „Bohužel jsme neodvrátili rohový kop. Balón propadl na přední tyč, nějak se odrazil a vykopl jsem ho nohou. Pernica mě prostřelil mezi nohama, škoda, že mě netrefil," posteskl si Grigar.

Cíl Teplic pro závěr sezóny je jasný - udělat definitivní krok na cestě k záchraně. Pozornost se upíná k domácímu zápasu s pražskou Duklou. „Uvědomujeme si, o co se hraje," burcuje Grigar.

Nyní mají Tepličtí před sebou asi nejdůležitější pasáž sezóny v podobě posledních dvou kol. Ve středu 11. května hrají doma klíčový duel s pražskou Duklou. A případná výhra by už znamenala kýženou záchranu.

Prvním sestupujícím je Baník Ostrava, o tom druhém se rozhodne v tomto týdnu. Ligový ročník končí v sobotu 14. května, kdy se hrají ve stejný čas všechna utkání 30. kola.

„Chceme se vyhnout tomu, aby se nemuselo rozhodovat až při našem zápase v posledním kole v Olomouci, která je momentálně nejvíc ohrožena sestupem a stále asi cítí šanci na únik z předposledního místa. Uděláme všechno pro to, abychom tam jeli už zachránění," vyjádřil teplický brankář odhodlání mužstva.

Reklama

Související témata: