Hlavní obsah

A zase Plzeň kontra Sparta...! Hráčem sezóny bude Dočkal, Ďuriš nebo Hubník

Praha

Ještě dvě kola, a bude dohráno. Základní obrys oficiálních anket fotbalové Synot ligy je odtajněn. Na cenu pro nejlepšího fotbalistu sezóny 2015/16 kandiduje trio Bořek Dočkal, Michal Ďuriš a Roman Hubník. Hlasování kapitánů a trenérů prvoligových celků, a také zástupců médií rozhodlo i o tom, že se o nejlepším trenérovi aktuálního ročníku rozhodne mezi Václavem Kotalem, Karlem Krejčím a Jindřichem Trpišovským. Vítěz bude znám během Galavečera Synot ligy, který se uskuteční už tuto neděli od 17:45 v přímém přenosu ČT sport. Známi už jsou vítězové doprovodných anket.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Roman Hubník z Plzně se raduje s fanoušky z výhry a titulu. Viktoria vítězí i v anketách...

Článek
Fotogalerie

Také duel o vítězství v hlavní anketě je soubojem mezi Plzní a Spartou. Vedle Hráče bude vyhlášen také Trenér sezóny, dále Objev, Cizinec či Osobnost. Zároveň se vyhlásí držitel Ceny Lukáše Přibyla a také nejlepší hráč podle fanoušků.

Zveřejněny už byly výsledky doprovodných anket. Nejlepším brankářem v této sezóně byl Matúš Kozáčik z Plzně. „Vážím si toho hodně. Sezóna nám vyšla a já jsem za to hrozně rád. Chtěl bych poděkovat všem, kdo mi dali hlas. Je to pro mě osobní ocenění. Celkově mančaft fungoval a s tím pak souvisí i šňůry čistých kont a výher, které jsme předvedli. Je hezké, že Roman Hubník vyhrál obránce roku, je radost za ním hrát. A tím, že Michal Ďuriš je útočník sezóny, to vypadá na viktoriánský ročník," usmívá se těsně před utkáním s Jabloncem slovenský brankář, který figuruje i v nominaci na Cizince sezóny.

Hubník vyhrál o parník

Mezi obránci si nejvyšší ocenění vysloužil jeho parťák z Viktorie Roman Hubník. Ten o parník zvítězil před Simonem Delim ze Slavie a Jakubem Brabcem ze Sparty.

„Každé individuální ocenění je bonus na závěr sezóny, která pro mě byla taková divoká. Po návratu do Plzně ze Sigmy jsem říkal, že jsem si přišel pro titul, a to se povedlo. Že jsem získal ocenění navíc, moc potěší. Myslím si, že závěr sezóny mi vyšel a to samé se dá říct i o ostatních klucích v mančaftu. Zaslouženě jsme získali titul. Jsem rád, že se umístili i ostatní kluci. Kdo jiný by to měl být, než oni," libuje si Hubník. Stoper se popere také o ocenění Hráče sezóny i Osobnosti ligy.

Dočkal narušil plzeňskou nadvládu

V záložní řadě narušil nadvládu plzeňských fotbalistů Bořek Dočkal. Mozek letenského celku jednoznačně zvítězil před Janem Kovaříkem a Ladislavem Krejčím. Proti svým konkurentům si připsal téměř dvojnásobek bodů.

Dominantní ve své kategorii byl i slovenský forvard Michal Ďuriš. Střelec Plzně je králem mezi útočníky s velkým náskokem před druhým Davidem Lafatou a třetím Markem Bakošem.

„Od začátku jsem říkal, že nejdůležitější je titul. Ocenění si však velmi vážím. Je to pro mě závazek do budoucna. Konečně jsem tuto sezónu odehrál na postu, který je mi nejbližší. Potvrdil jsem, že umím dávat góly. Láká mě titul krále střelců, lhal bych, kdybych řekl, že ne. Budu se snažit ještě nějaké góly v posledních dvou kolech přidat. Není to jen o nás třech vítězích anket, ale o celém mužstvu. Je něco neskutečného, co se nám povedlo," shrnuje před utkáním s Jabloncem své pocity Michal Ďuriš.

Cenu Chance Index pro nejkreativnějšího hráče ligy získal znovu po roce Bořek Dočkal ze Sparty. V této sezóně nenašel přemožitele.

Galavečer Synot ligy, anketa o nejlepší hráče české fotbalové ligy za sezónu 2015/16:
Nominace na Hráče sezóny
Bořek Dočkal (AC Sparta Praha)
Michal Ďuriš (FC Viktoria Plzeň)
Roman Hubník (FC Viktoria Plzeň)
Nominace na Trenéra sezóny
Václav Kotal (FC Zbrojovka Brno)
Karel Krejčí (FC Viktoria Plzeň)
Jindřich Trpišovský (FC Slovan Liberec)
Nominace na Cizince sezóny
Michal Ďuriš (FC Viktoria Plzeň)
Matúš Kozáčik (FC Viktoria Plzeň)
Marek Bakoš (FC Slovan Liberec)
Nominace na Objev sezóny
Lukáš Juliš (AC Sparta Praha)
Patrik Schick (Bohemians Praha 1905)
Tomáš Souček (SK Slavia Praha)
Nominace na Osobnost sezóny
Libor Došek (1. FC Slovácko)
Roman Hubník (FC Viktoria Plzeň)
Pavel Zavadil (FC Zbrojovka Brno)
Doprovodné ankety:
Brankář sezóny
1. Matúš Kozáčik (Plzeň) 150 bodů
2. David Bičík (Sparta) 88
3. Tomáš Koubek (Liberec) 79
Obránce sezóny
1. Roman Hubník (Plzeň) 147
2. Simon Deli (Slavia) 51
3. Jakub Brabec (Sparta) 45
Záložník sezóny
1. Bořek Dočkal (Sparta) 128
2. Jan Kovařík (Plzeň) 50
3. Ladislav Krejčí (Sparta) 44
Útočník sezóny
1. Michal Ďuriš (Plzeň) 146
2. David Lafata (Sparta) 65
3. Marek Bakoš (Liberec) 41
Chance index (cena pro nejkreativnějšího hráče)
Bořek Dočkal (Sparta Praha)
Kdo by měl být zvolen fotbalistou sezóny 2015/16?
Bořek Dočkal
34,3 %
Michal Ďuriš
4,2 %
Roman Hubník
61,5 %
Celkem hlasovalo 1745 čtenářů.

Reklama