Hlavní obsah

Ligový skandál! Čtvrtý sudí v Příbrami dohlížel na zápas zřejmě opilý

Liga má pořádnou ostudu. Čtvrtý sudí Marek Pilný v Příbrami v utkání 29. kola Synot ligy proti Slavii byl viditelně indisponován. S největší pravděpodobností dohlížel v podnapilém stavu.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Pořadatel v přestávce vyvádí ze hřiště čtvrtého rozhodčího Marka Pilného (vlevo), který byl při ligovém duelu Příbram - Slavia zřejmě pod vlivem alkoholu.

Článek
Fotogalerie

Pilný na začátku utkání běhal za asistentem Pavlem Vlasjukem, jako by s ním hlídal ofsajdy. Před příbramskou lavičkou pak uklouzl a upadl. Zdatný pořadatel, o hlavu vyšší a dobrých dvacet kilogramů těžší, ho pak odchytil a dovlekl do budky mezi lavičkami, určené pro čtvrté sudí. Společně s hlavním pořadatelem Ivanem Benedikem a dalším členem pořadatelského sboru ho pak po celý poločas z budky nepustili.

Pokusy Pilného dostat se ven byly marné. Urostlý pořadatel mu v tom několikrát rukou zabránil a snažil se ho posadit na lavičku. Střídání domácích za něj obstaral hlavní pořadatel s asistentem Vlasjukem. Když už hráči obou týmů byli v kabině, pustil pořadatel Pilného z jeho „samotky" a dohlížel, aby došel do rozhodcovské kabiny. Podle očitých svědků na hlavní tribuně jevil Pilný značné známky opilosti. Do druhé půle už nepřišel...

Ve své kůži nebyl viditelně ani brankový rozhodčí Jiří Jech. Podél brankové čáry lehce „plápolal" a několikrát lehce podklouzl, když se pokoušel o rychlejší pohyb.

Ještě v průběhu zápasu se k situaci vyjádřil předseda komise rozhodčích Miroslav Tulinger: „O situaci v Příbrami samozřejmě víme. Ve čtvrtek bude zasedat komise rozhodčích a případem se budeme zabývat. O dalších krocích budeme poté informovat."

Po utkání hráči obou týmů tvrdili, že o incidentu čtvrtého sudího vědí jen z doslechu v kabině. Nikdo se nechtěl vyjádřit. „Nesmím k tomu nic říct," konstatoval pracovník bezpečnostní agentury, který Pilného hlídal.

„To není můj problém," řekl technický delegát utkání Pavel Drahoš. „Nevím, jestli měl srdeční vadu nebo byl opilý, ale pokud byl opilý, nemá to s fotbalem nic společného," řekl kouč hostí Dušan Uhrin.

Trenér Příbrami Martin Pulpit odmítl chování čtvrtého sudího komentovat: „Už jsem poučen z chování novinářů vůči mé osobě, takže nic k tomu říkat nebudu. V hlavě už mám zápas v Jablonci."

Reklama

Související témata: