Hlavní obsah

Jsem introvert, ale emoce mnou cloumaly, připustil po výhře nad Spartou s Brnem se loučící Kotal

Brno

V Brně inkasovali rozhodující gól dvě minuty před koncem a padli 0:1, ale cíl přesto splnili. Sparťanští fotbalisté mají i tak vzhledem k porážce Mladé Boleslavi na Bohemians 1905 už jisté druhé místo v tabulce nejvyšší soutěže a účast v předkole Ligy mistrů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Brna Václav Kotal během utkání se Spartou.

Článek
Fotogalerie

„Každá porážka pochopitelně mrzí, ale jsem hrozně rád, že jsme definitivně druzí a náročné jaro se blíží ke konci. Teď se budeme chtít v domácím zápase s Jihlavou důstojně rozloučit s našimi příznivci," plánoval kouč Pražanů Zdeněk Ščasný, jenž litoval, že jeho tým nevyřešil dobře zejména v prvním poločase několik nadějně vyhlížejících akcí. „Přispěl k tomu i nekvalitní trávník," vypozoroval.

Záložník Sparty Lukáš Mareček přiznal, že jeho mužstvo už v poslední čtvrthodině myslelo na udržení nerozhodného výsledku. „Přesvědčili jsme se, že se to nevyplácí. Porážka Boleslavi je sice určitou náplastí na prohru, ale mě osobně štve, že jsme poslední krok neudělali sami. Musím ocenit báječnou kulisu. Když jsem v Brně hrál já, nikdy se nám nepodařilo královopolský stadión vyprodat," připomněl Mareček svoje někdejší působení ve Zbrojovce.

Z brněnské kabiny zněl po střetnutí vítězný pokřik, Zbrojovka si udržela jarní domácí neporazitelnost. Vydařenou rozlučku před brněnskými fandy si užíval trenér Václav Kotal. „Skvělý závěr angažmá. Pojistili jsme si šestou příčku a navíc jsme zdolali Spartu před vyprodanými tribunami. Přestože jsem vyhlášený introvert, emoce mnou cloumaly," připustil třiašedesátiletý stratég. „Když se Lojza Hyčka trefil v závěru do šibenice, zažíval jsem perfektní pocity. Byl to nádherný vrchol tříleté práce," rozplýval se Kotal.

Obránce Alois Hyčka si liboval, že mu dalekonosná střela šajtlí před více než deseti tisícovkami diváků skvěle sedla. „Byl to dosavadní top moment mé kariéry. Takovou euforii jsem asi ještě nikdy nezažil. Fanoušci nás neustále hnali dopředu, atmosféra na stadiónu byla naprosto neskutečná. Jsem šťastný, že jsme se jim odvděčili tříbodovým ziskem," líčil nadšený Hyčka.

Reklama

Související témata: