Hlavní obsah

První porážka od února. A hned může stát Mladou Boleslav medaili

Praha

Je to k vzteku. Od únorové prohry 0:2 na Spartě táhli fotbalisté Mladé Boleslavi úctyhodnou sérii 14 soutěžních zápasů bez porážky. A jakmile v Ďolíčku skončila, může je porážka s Bohemians přijít draho. Nejenže ztratili i teoretickou šanci zabojovat o druhou příčku zaručující start v kvalifikaci Ligy mistrů. Spadli až na čtvrté místo tabulky, a pokud v posledním kole doma v přímém souboji o třetí místo neporazí Liberec, přijdou o medaili.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Teď aby se Lukáš Magera a spol. v Mladé Boleslavi modlili za úspěšný závěr sezóny...

Článek

Bolka ještě válčí na dvou frontách. V sobotu zakončí ligu závěrečným duelem s Libercem, ve středu pak v Teplicích nastoupí k finále MOL Cupu proti Jablonci.

Pokud by v ani jednom ze zbývajících zápasů neuspěla, nezačne kvalifikaci Evropské ligy ve třetím, ale již ve druhém předkole. A každý takový dvojzápas navíc může být pro start do nové sezóny nepříjemnou komplikací.

„Dokud to není jasné, nemůžeme počítat, že začátek příští sezóny bude o předkolo kratší. Na Bohemce se nám vykartovali dva hráči, Čmovš a Jánoš, to problém je. A Jánošova karta v poslední minutě byla bezpochyby zbytečná," mračí se trenér Karel Jarolím.

Sobotní derby s Libercem bude duelem kdo s koho. „Několikátý zápas, kdy bychom neměli zaváhat. Jim stačí bod, ale my hrajeme doma," poukazuje Jarolím.

Zklamáním ani nezatleskal

„Musíme se poučit z porážky v Ďolíčku a vzít si z ní lepší věci, i když jich moc nebylo. Doma každopádně půjdeme vyhrát," shoduje se s koučem obránce Lukáš Pauschek.

V Bohemce strávil dva roky, za což ho příznivci zelenobílých barev při návratu odměnili vděčným potleskem ve chvíli, kdy hřiště opouštěl.

„Chtěl jsem jim i zatleskat, ale jak jsem byl naštvaný sám na sebe a zklamaný ze svého výkonu, nedošlo k tomu," ilustruje Pauschek upřímně rozčarování své i celého týmu.

Reklama

Související témata: