Hlavní obsah

Kouč Jílek ví, že osud Sigmy má v rukou Jablonec. Šíří se různé řeči, tvrdí

Uherské Hradiště

Fotbalisté Sigmy Olomouc ani v posledním jarním utkání venku nebodovali. Na Slovácku prohráli 1:2, když více než poločas hráli v deseti bez vyloučeného Šindeláře, po jehož zákroku na Koneho se kopala přísně nařízená penalta, kterou Valenta proměnil. Šlo o klíčový moment, který celé utkání výrazně ovlivnil. "Kolem nás se dějí věci, které nejsou standardní," tvrdí olomoucký kouč Václav Jílek.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Trenér Sigmy Václav Jílek.

Článek

Jak jste inkriminovanou situaci viděl?

Právě, že vůbec. Proto ji nemohu komentovat:

Vaši svěřenci ale byli po zápase plní emocí. Z kabiny se ještě dlouho po utkání ozývaly bouřlivé projevy vzteku, nadávky ...

Já je chápu. Když se něco takového stane a prohrajete, zvláště v situaci v jaké se nyní nacházíme, pocity křivdy, frustrace přicházejí. Kdybychom dnes hráli v jedenácti, vyhráli bychom.

Překvapilo vás vyloučení Šindeláře?

Ne. Totéž se nám stalo v Jablonci, Liberci. Už po duelu se Slavií jsem říkal, že kolem nás se dějí věci, které nejsou standardní. I tady toho bylo víc. Nemá ale cenu to rozebírat. Stejně se bude psát a říkat, že Jílek pořad brečí.

Přece jen, co máte na mysli?

Druhý gól. Předcházel mu jasný faul Diviše na Faltu. Domácí záložník Šimona zválcoval a pak skóroval. Mělo se pískat. Bohužel, nestalo se a to je špatné. I remíza by nám výrazně pomohla. Příbram, která má na nás dva body náskok, by musela vyhrát v Jablonci. Tak ji tam stačí remíza a to je veliký rozdíl.

Co řeknete k zápasu jako takovému?

Neměli jsme do něj dobrý vstup. Deset, patnáct minut nám trvalo, než jsme se dostali do hry. Pak jsme ale chvílemi domácí přehrávali. Jen, jak už je to na jaře pro nás typické, to nevedlo k výraznějším šancím. Pak jsme si nepohlídali standardku a po ní přišla ona penalta, vyloučení a gól. O přestávce jsme si ale řekli, že i v deseti zkusíme soupeře zatlačit a to se povedlo. Slovácko nepředvedlo nic a my zaslouženě vyrovnali. K naší smůle, jak už jsem řekl, nerozhodlo se sportovně. Doufám, že alespoň poslední kolo proběhne v duchu fair-play.

Z vašich slov se zdá, že v regulérní závěr soutěže moc nevěříte?

Řeknu jen tolik. Byl bych rád, kdyby vše proběhlo čestně. V zákulisí se šíří různé řeči, třeba o tom, jak Jablonec přistoupí k duelu s Příbramí. Po lize totiž hraje ještě finále poháru. Byla by pro nás obrovská rána, kdyby nastoupil s dorostenci či béčkem a opory šetřil. Poškodilo by to i punc celé Synot ligy. Zkrátka, náš osud leží v rukou Jablonce.

Kromě toho ale musíte porazit Teplice?,

Samozřejmě. Když zopakujeme výkon ze Slovácka a dohrajeme v jedenácti, věřím, že to zvládneme.

Reklama