Hlavní obsah

Barák nechtěl v Příbrami slavit. Styděl bych se, přiznává

Příbram

Jednadvacetiletý Antonín Barák se v Příbrami narodil a fotbalově tu vyrostl. V zimě odešel do Slavie, kde si v závěru jara vybojoval místo v základní sestavě a stal se platným členem nabité záložní řady. A co víc, dává i góly. Slovácku dva a Příbrami jeden...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Záložník Slavie Antonín Barák.

Článek

„Měl jsem z toho smíšený pocit. Na jednu stranu vnitřně radost z toho, že jsem dal zase branku, na druhou stranu jsem radost v sobě dusil. Uvědomil jsem si, že by to nebylo vhodné. V Příbrami jsem se narodil, fotbalově tady vyrostl, mám k tomuhle klubu velkou úctu, a kolem byla spousta známých. Styděl bych se, kdybych tady gól slavil. Už před zápasem jsem si říkal, že bych sice chtěl dát branku, ale slavit ji nebudu," říkal Barák po utkání, v němž jeho tým vyhrál 3:1.

Pro výborný výkon Slavie v první půli měl jasné vysvětlení. „Příbram byla pasivní, my jsme drželi míč. Pokoušeli jsme se o zakončení a většinu šancí jsme proměnili. Přálo nám i štěstí. Druhá půle byla odlišná proto, že jsme se přizpůsobili hře Příbrami, která nakopávala balóny. My jsme měli víc držet míč a hrát lepší fotbal," nabídl svůj pohled na zápas.

Příbrami přeje záchranu

Slavia si pojistila pátou příčku. „Pořád máme naději na pohárovou Evropu. Je příjemné, že jsme si páté místo uhráli sami. Určitě budeme ve finále domácího poháru fandit Boleslavi," připomínal, že červenobílým do Evropy pomůže jen boleslavská výhra ve finále MOL Cupu.

Jako Příbramákovi mu není osud mužstva lhostejný. „Mrzí mě, že se klukům nedaří. Chybí jim sebevědomí. Když je člověk psychicky dole, tak se mu nedaří. Potřebují to něčím zlomit. Jsem rád, že Olomouc prohrála, protože Příbrami sestup nepřeji. Věřím, že kluci zápas v Jablonci zvládnou, uhrají ten potřebný bod a zachrání se. Budu jim přát hodně štěstí," řekl upřímně reprezentant do jednadvaceti let.

Reklama