Hlavní obsah

Baník - Brno 1:2Ostrava se s ligou rozloučila domácí porážkou s Brnem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
26. Mešaninov 1 : 0
57. Řezníček 1 : 1
73. Chrien 1 : 2
Záznam online reportáže

Ostrava

Fotbalisté Ostravy se s nejvyšší soutěží po 49 letech rozloučili domácí porážkou 1:2 s Brnem. Baníku k vítězné derniéře nepomohl ani vedoucí gól Arťoma Mešaninova, pak ještě dvakrát nastřelil tyč a Zbrojovka ve druhé půli skóre otočila trefami Jakuba Řezníčka a Martina Chriena. Ostrava zakončila sezónu pátou porážkou v řadě. Brno v Ostravě naplno zabodovalo po sedmi zápasech.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Brněnský útočník Jakub Řezníček svádí souboj s ostravskými zadáky.

Článek

Baník do závěrečného zápasu nasadil sedm odchovanců a s řadou mladíků podal v prvním poločase jeden z nejlepších výkonů jara. Brno po výhře nad Spartou přistoupilo k utkání možná až moc lehkovážně a na nadšeně bojujícího soupeře v první půli nemělo. Baník k agresivitě přidal i větší tah na bránu a s trochou štěstí mohl vést do pauzy i o tři branky.

Po vyrovnaném začátku poprvé zahrozil Ondřej Šašinka, který v 15. minutě po rohu hlavičkoval do tyče. Domácí mírnou převahu přetavili gólově až v 27. minutě, když Mešaninov se krásně položil do Holzerovy přihrávky a umístil míč pravačkou přesně k tyči. Brejky Baníku byly nebezpečnější. Holzer po jednom z nich pálil jen do tyče a teprve pak se poprvé ke slovu dostali hosté. Chmiel neudržel dalekonosnou ránu Řezníčka, ale Škoda zblízka přestřelil.

Zbrojovka až ve druhém poločase více rozhýbala kraje, vysunula napadání a domácí začali mít problémy. Skóre srovnal v 57. minutě svým třináctým gólem v sezoně Řezníček, na jehož hlavičku po centru Chriena z malého vápna Chmiel nedosáhl.

Baníku ubývaly síly a dopředu už nebyl tolik nebezpečný. Hosté naopak kombinační převahu ještě jednou využili. Ostrava po standardní situaci nedokázala dostat míč z vápna a přihrávku Zoubeleho ze skrumáže poslal do sítě Chrien.

30. kolo první Synot ligy:
Baník Ostrava - Zbrojovka Brno 1:2 (1:0)
Branky: 27. Mešaninov - 57. Řezníček, 73. Chrien. Rozhodčí: Královec - Mokrusch, Černý. Bez ŽK. Diváci: 4779.
Ostrava: Chmiel - Celba, Kaša, Kouřil, Granečný - Mešaninov (82. Švehlík) - Mondek (69. Behan), De Azevedo, O. Šašinka, Holzer (82. Plesník) - J. Šašinka. Trenér: Petržela.
Brno: Melichárek - Hyčka, Košťál, Jovanovič (81. Schuster), Keresteš - Lacko, Malík (72. Zoubele) - Chrien, Škoda, Lutonský (56. Brigant) - Řezníček. Trenér: Kotal.

Reklama

Související témata: