Hlavní obsah

Magera mával mačetami, ale třetí místo je tam! Neskutečný úspěch, zářil Trpišovský

Mladá Boleslav

Je to bez přehánění fotbalový zázrak. V létě proběhl v Liberci velký třesk v kádru, během přípravy se rodilo prakticky nové mužstvo. V zimě navíc od Nisy odešli dva klíčoví muži, tahouni Josef Šural (Sparta) a David Pavelka (Kasimpasa). Výsledek? Do posledního zápasu boj o postupu ze základní skupiny Evropské ligy a třetí místo v Synot lize. Bronzovou pozici na domácí scéně si Severočeši definitivně zajistili v sobotní přímé bitvě na půdě Mladé Boleslavi, kde uhráli remízu 2:2.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Slovanu Liberec Jindřich Trpišovský slaví třetí místo.

Článek

„Jsem šťastný, kdyby mi někdo řekl v létě, že budeme na bedně, že před námi bude jenom Plzeň a Sparta, nevěřil bych mu. Celý ročník je fantastickým zážitkem, je to neskutečný úspěch," zářil trenér Slovanu Jindřich Trpišovský, který je pod výtečnou sezónou Liberce tučně podepsaný.

Duel v Boleslavi nesmírně prožíval, strašně moc chtěl mimořádnou sezónu opásat bronzovou pečetí. Jenže jeho tým brzy prohrával laciným gólem Rady z přímého kopu. „Nechtěli jsme se dostat pod tlak Boleslavi, která má šikovné hráče. Chtěli jsme být aktivní. Bohužel jsme z první střely na branku inkasovali. Naštěstí jsme hned vyrovnali," uvedl Trpišovský.

Po přestávce přežil Slovan dvě šance domácích, nakonec udeřil střídajícím Pulkrabem, který z metru hlavou nemohl úplně prázdnou branku minout. „Byl to můj nejsnazší gól v lize. Před měsícem bych ve třetí místo nedoufal, teď je to skutečnost. Nádhera," rozplýval se Pulkrab.

„Fantastickým způsobem nám zahráli oba stopeři, Hovorka s Pokorným. S Magerou to měli hodně těžké, měl dvě mačety v ruce, létalo to od něj," naznačoval Trpišovský, že souboje s kapitánem Středočechů bolely. I přes vyrovnání domácích Slovan závěr zkušeně zvládl.

Jarolím chce trofej

Zatímco jeho kabinu zaplavilo veselí, v té domácí bylo smutno. Ještě dvě kola před koncem držela Boleslav třetí místo, na čtvrtý Liberec dvoubodový náskok. Jenže nakonec se smějí Severočeši.

„Remíza je podle průběhu utkání spravedlivá, nicméně boj o třetí místo jsme si promrhali jindy," povzdechl si trenér Karel Jarolím. „Předsezónní cíl, dostat se do pohárů, jsme splnili. Ale když už jsme sahali po třetím místu, jisté rozladění tam je," podotkl Jarolím. Jeho tým má ještě jednu šanci, aby si zajistil nasazení do 3. předkola Evropské ligy. Musí však ve středečním finále MOL Cupu porazit Jablonec.

„Máme ještě jeden mečbol. Bylo by hezké zakončit sezónu s trofejí. Myslím, že bychom si to snad i zasloužili," dodal Jarolím.

Reklama

Související témata: