Hlavní obsah

Pulpita zarazily olomoucké narážky. Pak v existenčním duelu Příbram zachránil

Jablonec nad Nisou

Fotbalový klub z Příbrami se zachránil v první lize. Doslova na poslední chvíli a takřka pět minut před dvanáctou. Stačila mu k tomu bezbranková remíza v nezáživném zápase posledního kola v Jablonci. Trenér Martin Pulpit, který přišel k příbramskému týmu tři kola před koncem sezóny, svou misi splnil. „Nechtěl jsem, aby Jarda Starka sestoupil. Naše vztahy jsou korektní a jsem rád, že to takhle dopadlo,“ oddechl si Pulpit po utkání, jehož závěr provázel pískot nespokojených jabloneckých diváků.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hráči Příbrami uhráli v Jablonci potřebný bod a udrželi si ligovou příslušnost.

Článek
Fotogalerie

Jak se cítíte v roli trenérského zachránce Příbrami?

Slova jsou skoro zbytečná. Příbram zůstává v lize, to je nejdůležitější. Prožil jsem jedenáct vyčerpávajících dní s výborným koncem. I za tak krátkou dobu jsem nabral obrovské zkušenosti a doufám, že hlavně pro hráče Příbrami to bude výrazné ponaučení. Výsledky na jaře nebyly dobré, mužstvo nedokázalo ani jednou vyhrát na domácím hřišti a zvítězilo jen v Jihlavě.

Uvědomoval jste si, že při vývoji souběžně hraného zápasu Olomouce s Teplicemi by stačila jediná vydařená střela Jablonce do příbramské sítě a případná prohra by znamenala váš sestup?

Byli jsme nervózní a každého by to mělo vést k zamyšlení, jak těžká je pozice trenéra. Tlak je obrovský, ale vyrovnat se s ním, to je moje práce. Dostávám ze sebe emoce, než je držím v sobě. Především v závěru tam byly obavy, že bychom mohli inkasovat. Musíte počítat se vším.

Diváci během zápasu pískali. Zřejmě se jim nelíbil.

Zachránili jsme se. Nebyl to atraktivní fotbal. Všechno jsme podřídili zisku bodu. Udělali jsme to tak, abychom dosáhli potřebného výsledku. Viděli jsme, jak Jablonec předtím vyhrál v Plzni. Proto jsme se zaměřili na to, aby nemohl využít své rychlostní typy hráčů. V situaci, v jaké jsme byli, jsme nemohli očekávat pohlednou hru. Nedá se nic dělat, tak to bylo.

Nechali jste za sebou sestupující Sigmu Olomouc. Jak to berete?

Především chci říci, že v Příbrami jsme nic nekomentovali jako trenéři a hráči z jiných klubů. Četl jsem vyjádření Olomouckých. Bylo až zarážející, jak si může trenér dovolit něco komentovat. Já jsem zodpovědný za práci ve svém klubu. Soustředili jsme se sami na sebe s tím, že buď to vyjde, nebo ne. Koncentrace byla výborná. Vyjma patnácti minut zápasu se Slavií jsme to zvládli.

Uvažujete o možnosti setrvání v Příbrami?

Nemám žádnou smlouvu. Zatím jsme si podali ruku a budeme to řešit, až opadnou emoce a uklidní se situace. Nejprve si chci dva dny odpočinout. Nechtěl jsem, aby Jarda Starka sestoupil. To byl můj hlavní cíl.

Reklama

Související témata: