Hlavní obsah

V lize je tým, který nesestupuje. Všechno dopadlo, jak mělo, štvalo Ordoše

Olomouc

Slzy, zmar, zlost, obrovské zklamání, to vše doslova lomcovalo kabinou fotbalistů Olomouce po duelu s Teplicemi, byť ho vyhráli 6:0. Příbram totiž uhrála pro ni potřebnou remízu v Jablonci (0:0) a tak Sigma po dvou letech znovu sestupuje do druhé ligy.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Hráči Olomouce sice deklasovali Teplice 6:0, ale z ligy sestoupili.

Článek
Fotogalerie

„Obrovská prázdnota. Myslím, že mluvím i za hráče," prozradil své bezprostřední pocity nešťastný lodivod Hanáků Václav Jílek. „Stalo se to nejhorší, katastrofa. Nikomu bych to nepřál. Je mi strašně líto, že zase padáme. Sigma je pro mě srdeční záležitostí. Mohl jsem také více pomoci. Kdybychom hráli jako dnes, dopadlo by to úplně jinak," soukal ze sebe ze slzami v očích záložník Jan Navrátil.

Podobně hovořil i Michal Ordoš. „Hrůza. Předvedli jsme nejlepší výkon sezóny, ale bohužel, už jsme to neměli v rukou a ukázalo se, jak to celé v českém fotbale funguje. V lize je jeden tým, který nesestupuje. Všechno dopadlo, jak mělo," uvedl v narážce na zápas Jablonce s Příbramí zkušený středopolař.

„A co mi blesklo hlavou, při odchodu ze hřiště? Sudí Zelinka," neodpustil si rýpnout do kontroverzního arbitra, který v minulém kole spornými verdikty „přispěl" k porážce Sigmy na Slovácku. Jedním dechem ale dodal: „Podělali jsme si to především sami. Prohráli jsme zápasy, které jsme měli zvládnout. Například v Jihlavě, kde jsme v 30. minutě vedli 1:0. Od té doby to začalo jít s námi z kopce," nevymlouval se Ordoš.

Jasno měl i olomoucký kouč. „Slabá výkonnost v zápasech venku. To byl náš zásadní problém. Nepodařilo se nám správně nastavit mentální odolnost mužstva. Zda to bylo vinou nás trenérů, nebo chybou hráčů, je otázka. Potřebné body jsme měli uhrát. Chyběli nám však válečníci, bojovníci," konstatoval Jílek.

Povede Jílek Sigmu i po sestupu?

Přiznal ale, že ještě doufal v pomoc Jablonce. „O poločase nám řekli, že to je v Jablonci 0:0. V té chvíli jsem si, myslel, že by to domácí mohli zvládnout. Asi to byla moje naivita. Když jsem zjistil, že na střely na bránu je to tam 1:0, konečná remíza mě nepřekvapila," tvrdil Jílek.

Sedmiměsíční mise v Sigmě, byť byla neúspěšná, ale nelituje. „Je to draze zaplacená zkušenost. Pořád mám ale obrovskou vůli a odhodlání vybudovat tým, co zvládne druhou ligu a v první bude konkurenceschopný. Nejprve si ale musíme sednout s vedením, vše rozebrat a možná i něco razantně změnit, mám na mysli koncepční práci už od mládeže. V tomto směru jsme ustrnuli. Nesplnil jsem však cíl a tak je otázkou, zda u toho budu," dodal trenér Hanáků.

Reklama

Související témata: