Hlavní obsah

Byli jsme k sestupu určeni, tvrdí šéf Olomouce Lébr. A zvažuje odchod z fotbalu

Olomouc

Šéf a spolumajitel olomoucké Sigmy Josef Lébr byl hodně rozčarovaný bezprostředně poté, co se rozhodlo, že druhým sestupujícím z první fotbalové ligy je právě jeho klub. Příčiny pádu týmu z Hané však pojmenoval a nebral si při tom žádné servítky.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Hráči Olomouce se loučí s domácími vlajkonoši a první ligou.

Článek
Fotogalerie

Co podle vás rozhodlo o tom, že Sigma sestoupila?

Jsou to dva důvody. Ten první je ryze sportovní. Neuhráli jsme potřebné body, protože v některých zápasech jsme hráli špatně, nesoustředěně až ostudně. Například v Brně nebo na Dukle. To byla hrůza. Tam jsme si bodovat nezasloužili.

Druhým faktorem byl výkon sudího Zelinky v našem utkání na Slovácku v předposledním kole, kde jsme prohráli 2:1. Po tom, co tam předvedl, jsem věděl, že půjdeme z ligy dolů. On i jeho asistenti řídili zápas tak, že jsme tam nemohli bodovat, ač jsme výjimečně venku hráli dobře. Bylo to cílené. I domácí fanoušci si stěžovali, že nepřišli na komedii. Byli jsme prostě určeni, že sestoupíme. Je to jednoznačně systémová záležitost.

Jak to myslíte?

V koncovce soutěže jsme zbyli v boji o záchranu s týmem, který nemohl sestoupit. Rozhodčí na Slovácku udělali minimálně patnáct hrubých chyb v náš neprospěch. To není náhoda. Vím, že Zelinka pískat umí a má proto mezinárodní ambice. Musel být někým řízen. Však předtím pískal duel Příbrami s Duklou a tam se také děly věci. A nás řídil v posledním zápase před dvěma lety, kdy jsme také sestupovali. Nebyl tak tragický jako tentokrát, ale pět minut před koncem nám upřel jasnou penaltu a prakticky o našem osudu rozhodl. A my ho za to ještě platíme. V tom je ta největší zrůdnost. Zvažuji proto, zda z fotbalu nevystoupím. My, co do něj peníze dáváme, přece nemůžeme být v područí Zelinků a jim podobným, kteří nepřináší nic. Chtěl bych, aby to tak vnímali i další majitelé klubů.

To, co říkáte byste ale měl doložit důkazy...

Ano. Mluvit o něčem bez nich, je zbytečné. Nechci střílet slepými. Pokusím se seřadit nějaká fakta. Uvidíme. Jak už jsem řekl, pořád mám ale i tu možnost z fotbalu odejít. Kdyby k tomu došlo, třeba mě budou následovat další majitelé. A víte, co by se pak stalo? Ti paraziti odejdou také. Nejde jim totiž o fotbal jako takový, ale o peníze.

Co říkáte na remízu Příbrami v Jablonci, kterou se zachránila. Podle toho, co říkáte, jste asi nevěřil, že by vám Severočeši mohli pomoci?

Má-li být upřímný, tak ne.

Jak vidíte budoucnost Sigmy?

Tým špatný není. Má svou kvalitu. Musí ale přijít radikální řez. Okolo třinácti hráčů by z něj mělo odejít. Jsou to vesměs ti, co jim končí hostování nebo smlouvy.

Co trenér Jílek? Ligu nezachránil...

Podle mého není důvod ho měnit. Měl by dostat dál šanci, aby mohl prokázat, že je dobrý a tým do ligy vrátit. Hovořit o těchto věcech je však nyní předčasné. Během týdne bychom ale s dalšími spoluvlastníky měli vše vyřešit i to, zda Sigma bude pokračovat se mnou či beze mě.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články