Hlavní obsah

Hráčem května bude jeden z trojice Barák, Lafata, Pulkrab

Praha
Aktualizováno

Na Hráče května ve fotbalové Synot lize aspirují talentovaný záložník Antonín Barák (Slavia), nadějný střelec Matěj Pulkrab (Liberec) a spolehlivý kanonýr David Lafata (Sparta). Mezi trenéry se do nominace dostali Václav Kotal z Brna, Roman Pivarník z Bohemians a Dušan Uhrin ze Slavie. Hlasovat mohou fanoušci na oficiálním webu soutěže.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Záložník Slavie Praha Antonín Barák.

Článek

Jisté je, že ať už v květnu zvítězí kdokoli, bude to pro něj poprvé v kariéře. Tuto anketu ještě nikdy neovládl ani Lafata, který prožil mimořádně vydařené závěrečné kolo. V něm po skvělém výkonu nasázel Jihlavě pět gólů, tolik branek v jednom zápase přitom ještě nedal nikdo jiný v historii samostatné české ligy! Lafata díky tomu uzavřel svůj gólový účet sezóny na čísle 20 a popáté v kariéře se stal nejlepším střelcem ligy. Reprezentační útočník tak přeskočil Horsta Siegla, kterému se to podařilo celkem čtyřikrát.

Slova uznání si zaslouží i jeden z potenciálních Lafatových nástupců - osmnáctiletý benjamínek Matěj Pukrab. Letenský klenot strávil jaro na hostování v Liberci, kde sbíral první zkušenosti s první ligou. Více prostoru začal dostávat až v závěru ročníku a nutno říct, že si vedl jako ostřílený mazák. V květnu stihl odehrát celkem 103 minut, během nichž vstřelil tři góly a výrazně pomohl Slovanu ke třetímu místu. Toho si pochopitelně všimli i na Spartě a v létě si ho stáhnou do přípravy.

Šanci uspět má však i slávistický expres Antonín Barák. I on si důvěru kouče získával v Edenu jen zvolna, na sklonku ročníku byl ale nejzářivější hvězdou soutěže. Skóroval ve třech utkáních v řadě, proti Slovácku dokonce dvakrát. I díky němu tak byla Slavia nejlepším týmem května a s přehledem udržela pátou příčku.

Rozloučí se zkušený harcovník Václav Kotal s brněnskou scénou trofejí pro Trenéra května? Nebo mu ocenění vyfoukne jeden z jeho mladších kolegů - Roman Pivarník z Bohemians či Dušan Uhrin ze Slavie? To je otázka v kategorii koučů.

Reklama