Hlavní obsah

Berger končí s fotbalem, ani táta ho nepřemluvil. Nový trenér Dukly to přesto zkusí

Aktualizováno

Přemlouvají ho všichni... Táta, šéf fotbalové Dukly Bohumil Paukner, zkusí to i nový trenér mužstva z pražské Julisky Jaroslav Šilhavý. Všechno marné, protože Tomáš Berger je rozhodnutý, že skončí. Nejen v Dukle, ale s fotbalem vůbec. „Co já se už do něho namluvil a nahučel, že je škoda končit kariéru ve třiceti, ale on si vede svou,“ varoval kouče Šilhavého i Tomášův otec Jan Berger, někdejší bůh fotbalové Sparty a československé reprezentace.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Záložník Dukly Praha Tomáš Berger chce ve třiceti s fotbalem skončit.

Článek

„Musím to zkusit, protože by byla opravdu škoda, aby v tomto věku skončil. Zatím nevím, co ho k tomu vede, ale každopádně se pokusím jeho rozhodnutí zviklat," potvrdil nový trenér Dukly Jaroslav Šilhavý, jak moc by o Tomáše Bergra stál.

Aby ne, když jde o tahouna a hlavní postavu mužstva, které převzal po Lubošovi Kozlovi. Berger hraje v Dukle od roku 2007, zažil s ní postup do ligy a s výjimkou půlročního hostování v Plzni, kde se do sestavy neprosadil, jí byl věrný. A samozřejmě za ní dával góly. V uplynulé sezóně jich nasázel soupeřům deset a byl nejlepším střelcem mužstva.

„Tvrdí, že z fotbalu už nemá radost, že je příliš dlouho v jednom mužstvu, že ani nikde jinde už nechce hrát. Přitom dostal hned několik nabídek z tuzemska i ze zahraničí, ale vede si stále svou," netajil Jan Berger, že mu synovo rozhodnutí dělá starosti.

„I já ho zkoušel přemluvit, snášel jsem nejrůznější argumenty a příklady, jen abych ho přesvědčil, ale nakonec jsem slyšel, že pro něho je ze všeho nejdůležitější, aby byl spokojený. A spokojený prý může být jen tehdy, když s fotbalem skončí," potvrdil i předseda představenstva Dukly a bratr majitele klubu Bohumil Paukner, že rovněž jeho přemlouvání skončilo nezdarem.

„Možná bylo chybou, že svého času nevyšel Tomášův přestup do Sparty, který byl už na spadnutí," povzdechl si Jan Berger, který chodíval syna sledovat na Julisku pravidelně zápas co zápas.

Od nové sezóny ho už vídat nebude, protože Bergra těžko někdo přesvědčí. A ani výborná forma, kterou v sobotu skončené sezóně měl, argumentem není.

„Přesto to musím zkusit," chytá se i promile naděje Šilhavý.

Reklama