Hlavní obsah

CEFC bude mít v červnu ve fotbalové Slavii už 81 procent

Praha

Ve fotbalové Slavii Praha se opět změní procentuální rozložení akcií. Většinový majitel čínská firma CEFC bude mít od června ve vršovickém klubu už 81 procent, zatímco podíl menšinového vlastníka miliardáře Jiřího Šimáněho by měl klesnout asi na 19 procent.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Bývalý prezident Slavie Praha Jiří Šimáně (vlevo) a zástupce čínského majitele CEFC Jaroslav Tvrdík.

Článek

"Dochází k vypořádání uzavřeného smluvního vztahu a na připravované červnové valné hromadě již bude CEFC 81procentním akcionářem Slavie Praha. Do konce měsíce Slavia z prostředků CEFC také vyplatí všechny půjčky minoritního akcionáře a budou tak naplněny všechny dohody mezi námi a panem doktorem Šimáněm," řekl předseda představenstva Slavie a zástupce CEFC pro Evropu Jaroslav Tvrdík v dnešním rozhovoru pro slavistickenoviny.cz.

CEFC a Šimáně převzali Slavii na podzim a zachránili ji před hrozícím krachem. Původně měli Číňané v klubu 60 procent, po dubnové rezignaci Šimáně na post předsedy představenstva klubu jeho podíl klesl na 33 procent, zatímco CEFC získala 67 procent.

Tvrdík je spokojený s uplynulým ligovým ročníkem, v němž Pražané obsadili páté místo. Do další sezóny by podle něj červenobílí rádi udrželi opory Milana Škodu se Simonem Delim, jimž nabídnou výrazné vylepšení smluv. Vedení chce mužstvo posílit o tři až čtyři zkušené hráče, mezi nimi i Slováka Dušana Šventa. U mužstva zůstane trenér Dušan Uhrin mladší.

V příští sezóně už chce Slavia skončit na příčce, na níž bude mít jistotu pohárů. "Nebudeme si dělat žádné alibi, příští rok již jedeme naostro. Klub tradice, velikosti a finanční síly Slavie nemůže mít malé cíle. Chceme v lize skončit na příčkách zaručujících postup do evropských pohárů a rádi bychom po dlouhých letech viděli Slavii bojovat o Český pohár," prohlásil Tvrdík.

Reklama