Hlavní obsah

Pilot hlásil Braga, Kadlec slyšel Praga. Jeho návrat do Sparty ale planým poplachem není

Malou chvíli se radoval, že se na Letnou vrátí o něco dřív. Fotbalový reprezentant Michal Kadlec si moc přál, aby jeho Fenerbahce Istanbul v osmifinále Evropské ligy narazil na pražskou Spartu. „Letěli jsme zrovna v letadle, když pilot oznámil, že je naším soupeřem Braga. Já slyšel Praga a začal se radovat, to by byl jeden z mých vrcholů. Nakonec jsem byl zklamaný, když jsem se dozvěděl pravdu,“ usmívá se. Teď se obránce vrací do Sparty natrvalo.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michal Kadlec v tvrdém souboji o míč s nizozemským útočníkem Robinem van Persiem.

Článek

Kruh se uzavřel. Z Letné odešel do Leverkusenu, odkud se pak přesunul do Fenerbahce. Ciziny však už měl dost. Jedenatřicetiletý reprezentant se po sezóně natrvalo vrátí do Sparty, s níž podepsal smlouvu na tři roky.

„Měl jsem možnost zůstat ve Fenerbahce, přišly nabídky z bundesligy, z Francie, a to i přesto, že jsme nikterak nerozhazovali sítě. Jenže já věděl, že chci jít zpátky domů, zpátky do Sparty," ujišťuje Michal Kadlec v rozhovoru pro sparta.cz.

Nechtěl čekat do pětatřiceti

Ani se mu nechce věřit, kolik času v cizině strávil. Že se na Letnou vrací po osmi letech. „Velkou roli hrála taky rodina a přátelé, už jsem v zahraničí dlouho. Navíc jsem nechtěl čekat, až mi bude pětatřicet, to bych šel do Čech jen zakončit kariéru. Cítím se dobře, netrápí mě zranění a se Spartou ještě můžu hodně dokázat."

V rudém dresu získal dva mistrovské tituly a dvakrát vyhrál domácí pohár. To hrál ještě levého obránce, teď se vrací jako stoper.

„Ano, mířím spíš na stopera, kraj obrany už není moc pro mě. Pilovat lajnu, jako jsem to dělal, když jsem odcházel, to už by mi tak dobře nešlo," culí se.

Moc dobře ví, co znamená Sparta

Vrací se jako domů, v klubu působí řada lidí, jež si pamatuje ještě z prvního působení.

„O nějaké aklimatizaci vůbec nemůže být řeč. Moc dobře vím, co znamená Sparta a co obnáší být její součástí, když se daří i když to nejde. Fanoušky znám. Jak říkal Pirlo: Výkon ze sedmdesáti procent tvoří hlava. To by mělo hrát v můj prospěch, a pokud si udržím výkonnost i zdravotní stav, myslím, že to bude dobré," těší se Kadlec.

Zatím je v Turecku, kde Fenerbahce čeká závěr sezóny - poslední ligové kolo (žlutomodří už jistě skončí druzí) a finále poháru s Galatasarayem. Pak se Kadlec začne chystat na evropský šampionát ve Francii, na Spartě bude oficiálně představen před novou sezónou.

Reklama

Související témata: