Hlavní obsah

Mistrovská Plzeň je bez trenéra! Krejčí v klubu skončil

Plzeň
Aktualizováno

Nového hlavního trenéra musí hledat vedení fotbalistů Plzně. Karel Krejčí se jen několik dní po zisku mistrovského titulu s Viktorií domluvil na ukončení spolupráce. Sedmačtyřicetiletý kouč se chce soustředit na práci u české reprezentace, kde působí jako asistent Pavla Vrby. Západočeši oznámí nástupce Krejčího v nejbližších dnech. Mohl by se jím stát například Luboš Kozel, o kterého Plzeň stála už před dvěma a půl lety, tehdy ale setrval v Dukle. Na Julisce však minulý týden skončil. Hovoří se ale i o jiných jménech.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Uprostřed s trofejí pro mistry trenér Karel Krejčí. Krátce po zisku titulu v Plzni končí.

Článek

Viktoria oznámí Krejčího nástupce v nejbližších dnech. Sedmačtyřicetiletý kouč vedl Plzeň od srpna 2015, kdy nahradil odvolaného Miroslava Koubka. S týmem ihned postoupil do základní skupiny Evropské ligy, v tuzemské soutěži rychle dovedl plzeňský klub na čelo ligového pelotonu a výjimečnou sérii šestnácti vítězství v řadě přetavil v zisk mistrovského titulu.

„Nebylo to pro mě jednoduché rozhodování, nicméně zrálo ve mně dlouhé týdny. Jsem maximalista, který chce odvádět práci na sto procent. V kontextu přípravy reprezentace na červnové EURO přibývaly povinnosti směrem k národnímu týmu, k tomu jsem cítil velkou odpovědnost k Viktorii a plzeňskému snu o obhajobě titulu. Fyzicky i psychicky jsem byl často velmi vyčerpán, trpěla tím moje rodina i zdraví," objasňuje důvody svého rozhodnutí Krejčí.

„Při představě podzimních bojů Viktorie na třech frontách a současně startující kvalifikace národního týmu na světový šampionát mi bylo jasné, že si budu muset zvolit," pokračuje Krejčí. „Finální verdikt je takový, že se soustředím na práci u reprezentace. S vedením Viktorie jsem toto téma dlouze probíral a na konečném vyznění jsme se shodli. Chci Plzni poděkovat za fantastickou šanci."

Odchodem nepřekvapil

S Krejčího prací panuje ve Štruncových sadech spokojenost. „Karlovi je třeba v první řadě poděkovat. Ačkoliv závěr sezóny nám pokazila kaňka z Edenu, komplexně nelze jeho působení ve Viktorii hodnotit jinak než pozitivně," uvedl na adresu odcházejícího kouče generální manažer Viktorie Adolf Šádek.

„Situace pro nás není překvapivá. S Karlem Krejčím jsme dané téma probírali prakticky v průběhu celého jara. V tuto chvíli před námi stojí jednoznačný úkol představit nového trenéra před červnovým startem letní přípravy. Díky férové komunikaci ze strany Karla Krejčího jsme již měli čas o potencionálních jménech přemýšlet a nezačínáme na bodě nula. Nového kouče budeme chtít představit během nejbližších dnů," dodal Šádek.

Fanoušci už nyní spekulují o tom, kdo se stane Krejčího nástupcem. Padají jména Kozel, Trpišovský, ale třeba i Pivarník či Jarolím. Nebo se v Doosan aréně chystá ještě větší překvapení?

Kterého trenéra byste od léta rádi viděli na lavičce plzeňských fotbalistů?
Luboš Kozel
65,4 %
Jindřich Trpišovský
9,3 %
Karel Jarolím
3,8 %
Roman Pivarník
3,7 %
Někdo jiný
17,8 %
Celkem hlasovalo 11242 čtenářů.

Reklama

Související témata: