Hlavní obsah

Kouč Baníku Petržela hledá šéfa obrany a doufá v návrat Hrubého

Ostrava

Poslední den prvoligové přípravy před nástupem na dovolenou v pátek absolvují fotbalisté Baníku Ostrava. Zatím bez výrazných změn v kádru. Jedinou staronovou tváří je uzdravený Tomáš Mičola. O dalších příchodech se jedná.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Baníku Ostrava Vlastimil Petržela.

Článek

Zkušenému záložníkovi, který se v loni v listopadu vrátil do Baníku ze Slavie Praha, nebyla kvůli zdravotním problémům s kolenem prodloužena smlouva. Nyní se proto pokusí získat novou. „S Tomášem jsme se už dříve bavili, že pokud bude stoprocentně zdravý, má u nás dveře stále otevřené. Uvidíme, jestli přesvědčí trenéra," řekl předseda představenstva FC Baník Ostrava Jan Wolf.

Kouč Vlastimil Petržela ostravského odchovance pochválil. „Chtěl to znovu zkusit a překvapilo mě, jak přišel dobře připravený. To byl obrovský rozdíl od hráčů, kteří přišli na zkoušku. Pokud bude zdravý, v týmu ho určitě chci. Je to hodný a pracovitý kluk, navíc je místní a za Baník chce hrát, to je velmi důležité," prohlásil Petržela. „Jen škoda, že to není větší raubíř, který by ten tým dokázal řídit," dodal kouč.

Žádného dalšího nováčka v sestavě zatím Baník nepředstavil. Ukázat se podle trenéra Petržely přišly čtyři potencionální posily. „Na těch klucích je patrné, že mají zájem v Baníku hrát, ale ta kvalita není taková, jakou bychom chtěli. Dva se jeví slušně. Jeden hrál pravidelně slovenskou ligu, takže by na druhou českou měl mít, a je docela rychlý. Druhý je takový silový kluk a hrál soutěž, kterou budeme hrát my," nechtěl být příliš konkrétní trenér Petržela.

Hledá šéfa obrany

Jeho prioritou je tým poskládat do 20. června, kdy se hráči sejdou na prvním tréninku před další sezónou. „Potřebujeme šéfa do obrany, někoho, kdo dokáže řídit obranu. Pokud takového hráče seženeme, může vedle něj hrát už pak prakticky každý trochu solidní bek," upozornil Petržela.

Tomu po sezóně odešlo z týmu zatím šest hráčů. „Je možné, že odejde také Holzer, který chce hrát první ligu a také Kaša," řekl Petržela. Tajně proto doufá, že se někteří fotbalisté, kteří v Baníku na jaře hostovali, vrátí. „Hlavně Hrubý, to byla velká posila, jak na hřišti, tak v kabině," pověděl Petržela. „Dal jsem Dušanovi Vrťovi seznam hráčů o které bychom měli zájem a maká na tom jako barevný," pousmál se Petržela.

Nový sportovní ředitel Vrťo je do konce měsíce května smluvně vázaný ve slovenské Senici. Práci pro Baník se tak bude moci věnovat naplno až od příštího týdne. „Rádi bychom přivedli hlavně kluky, kteří mají k Baníku nebo regionu vztah, ale kvůli druholigové účasti je to složité. Máme ale nějakou představu a věřím, že už brzy představíme nové posily," řekl klubovému webu Vrťo.

Až se 20. června fotbalisté Baníku znovu sejdou, budou ve zcela jiné roli. Jako nejhorší tým nedávno skončené Synot ligy letos po 50 letech opustili první ligu a budou se připravovat na boje v nižší soutěži. V přípravě absolvují dvě soustředění ve slovenském Popradu a v Kroměříži a sehrají deset zápasů. Utkají se například se Zlínem, Slováckem či slovenskými ligovými týmy Senicí a Ružomberkem.

Reklama

Související témata: