Hlavní obsah

Superatrakce v Boleslavi? Jarolím láká svého spoluhráče z bundesligy

Praha

Hvězdnou posilu možná přívítá Mladá Boleslav. David Jarolím láká chorvatského útočníka Ivicu Oliče, který sice to nejlepší v kariéře má už zjevně za sebou, ale jeho jméno je na fotbalové scéně stále dosti zvučné.

Foto: Profimedia.cz

Bude hrát Ivica Olič za Mladou Boleslav?

Článek

Dva bývalí kolegové by se tak zase mohli potkat, i když ne jako spoluhráči. Sedmatřicetiletý Jarolím ve městě automobilů řediteluje, zatímco kariéra o rok mladšího Oliče se teprve chýlí ke konci. A ještě by si přece jen mohl kopnout, a to i na evropské scéně.

"Ptal jsem se, jestli by k nám Ivica nechtěl přijít," cituje Jarolíma Bild.

Oličovi se nabízí možnost ještě se ukázat na mezinárodní scéně. Boleslavské čeká třetí předkolo EL.

Chorvatský snajpr se připravuje na složení trenérských zkoušek, ale zatím nedal vale hráčské kariéře. "Ještě si zavoláme," naznačil Jarolím, že záležitost není uzavřená a že většinou prořídlé ochozy boleslavského stadiónu by se mohly těšit na superatrakci.

Olič, více než stonásobný chorvatský reprezentant a autor 72 gólů v bundeslize, by se alespoň podle jména výrazně vyjímal vedle dalších posil, které už Boleslav získala pro novou sezónu. Přijít mají Jiří Valenta ze Slovácka, Miroslav Keresteš z Brna a Luděk Vejmola z Jihlavy.

Chorvatský matador si udělal jméno v Hamburku, kde byl v letech 2007-09 a kapitána mu tam dělal právě Jarolím. Hrával i v Bayernu, pak zamířil do Wolfsburgu, pro minulou sezónu se vrátil do HSV, ale nebyl to šťastný krok. Ocitl se  na vedlejší koleji. Kouč Bruno Labbadia jej nevyužíval.

Reklama

Související témata: