Hlavní obsah

Mistři zahájili. Pivarník vedl první trénink, do Plzně za ním z Ďolíčku míří Acosta

Robert NeumannSport.czPrávo

Dovolená skončila, úřadující mistři se vrátili „do práce“. S novým koučem Romanem Pivarníkem, navrátilcem Markem Bakošem a bez šestice reprezentantů zahájili fotbalisté Plzně letní přípravu. Na jejím konci vstoupí do bitev o základní skupinu Ligy mistrů, ve hře bude pohádkový jackpot 330 miliónů korun. K týmu by se měla brzy připojit nová posila, 25letý uruguayský záložník Rafael Acosta.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Fotbalisté plzeňské Viktorie zahájili v Plzni pod vedením trenéra Romana Pivarníka přípravu na novou sezónu.

Článek

Ve středu dopoledne vedl nástupce Karla Krejčího první trénink, který v areálu v Luční ulici trval hodinu a čtvrt. „Byl to klasický nástupový trénink, kluky postupně poznávám. Těším se moc, Plzeň je pro mě velká výzva. Klub má vysoké cíle, které chceme plnit," řekl kouč Roman Pivarník.

Na tréninku ještě nebyl Acosta, jenž právě v ten čas podstupoval zdravotní prohlídku v plzeňské nemocnici. Pokud vše dopadne dobře, měl by se k mužstvu v brzké době připojit. Šikovný středopolař odehrál pod Pivarníkem uplynulou sezónu v Bohemians 1905, s bilancí 25 zápasů a 6 vstřelených gólů.

Osa týmu je daná

„Změny budou, jak směrem z týmu, tak do mužstva. Nechceme ale do týmu příliš zasahovat, osa je daná. Budeme to řešit jen tam, kde to bude nezbytně nutné. Konkrétní nebudu," podotkl Pivarník, kterému bude ještě nějaký čas chybět šestice reprezentantů, kteří jsou na ME ve Francii. Češi Roman Hubník, David Limberský a Daniel Kolář a Slováci Michal Ďuriš, Matúš Kozáčik a Patrik Hrošovský.

„Po návratu z Francie budou mít ještě kratší dovolenou, uvidíme, kdy dorazí," podotkl slovenský trenér, který naordinoval hned na začátek náročný program. „Na to, že šlo o první trénink, tak byl docela výživný. S koučem se oťukáváme, uvidíme, co nás čeká dál. Klade důraz na disciplínu, ale také jsme se s ním zasmáli. Je to pohodový chlap," podotkl záložník Milan Petržela.

Následující tři týdny se budou viktoriáni připravovat v domácích podmínkách, tréninkový dril si zpestří několika přátelskými duely. Devátého července pak odjedou do tradiční destinace do rakouského Westendorfu na jedenáctidenní herní soustředění. První ostrý zápas odehrají 26. nebo 27. července, kdy vstoupí do předkol o Ligu mistrů.

Plán letní přípravy Plzně
18. června:přátelský zápas v rámci akce Kopeme za fotbal
21. června:Doubravka - Plzeň
25. června:Rokycany - Plzeň
29. června:Plzeň - Vlašim
2. července:Plzeň - Sokolov
6. července:Plzeň - Ústí nad Labem
9. – 20. července:soustředění v Rakousku (v jeho rámci odehrají viktoriáni tři zápasy)
26. či 27. července:úvodní utkání 3. předkola Ligy mistrů
30. července:1. kolo české ligy

Reklama

Související témata: