Hlavní obsah

Hradec zahájil přípravu i s Černým, Krmaš bude sportovní manažer

Fotbalisté Hradce Králové dnes zahájili letní přípravu. Novým sportovním manažerem ligového nováčka se stal bývalý obránce Pavel Krmaš, který po minulé sezoně ukončil profesionální kariéru. Votroky posílil obránce Jan Mudra, na zkoušku přichází záložník Milan Černý, jenž naposledy hrál v pražské Slavii.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

S hradeckými fotbalisty zahájili přípravu na sezónu i Milan Černý (vlevo) a Iulian Erhan.

Článek

"Při mém loňském příchodu do Hradce již nějaké náznaky o další mimohráčské spolupráci probleskly. V sezoně jsem na změnu nemyslel. Byl jsem s kluky v kabině a rvali jsme se společně o postup. Musím říct, že kabina má ducha a na další práci se zde těším," citoval klubový web šestatřicetiletého Krmaše, který před Hradcem působil osm let v německém Freiburgu.

Východočeši nechtěli kádr příliš měnit. "V podstatě odešel pouze Peter Nworah, jinak nikdo. Dnes se do tréninku zapojí Jan Mudra, o tom jsme již informovali, dále pak přichází na zkoušku Milan Černý, u něho bude hodně záležet na jeho zdravotním stavu, a Julian Erhan. To je levý obránce z Moldavska, který by měl být pro nás přínosem díky svým zkušenostem," řekl o posilách trenér "Votroků" Bohuslav Pilný.

Hradec úvodní domácí zápasy odehraje v Boleslavi

Hradec do startu nejvyšší soutěže nestihne dokončit úpravy na svém stadiónu a v úvodu podzimní části bude muset domácí zápasy absolvovat v azylu v Mladé Boleslavi.

"Jsme si samozřejmě vědomi toho, že odehrajeme prvních zhruba sedm až osm kol mimo domovský stadión, a že to budou pro nás ztížené podmínky. Tým ale má kvalitu, nebyl oslaben žádným odchodem. Médii zmiňované odchody Holeše a Malinského nejsou na pořadu dne, protože klub na tyto hráče neobdržel žádnou relevantní nabídku. Naopak, chceme posílit," uvedl člen představenstva klubu Václav Víška.

Rekonstrukce letitého stadionu Pod lízátky, který nevyhovuje prvoligovým regulím, by měla začít ještě v červnu. "V minulém týdnu se otevíraly obálky s nabídkami firem na rekonstrukci východní tribuny. Dnes odpoledne se vybere firma, která by vše měla realizovat, a předpokládáme, že do konce tohoto měsíce se s rekonstrukcí začne," konstatoval další člen představenstva Hradce Milan Přibyl.

Reklama