Hlavní obsah

Nováček z Karviné zahájil přípravu i s brankářem Laštůvkou

Jiří TomaškovičSport.czPrávo

Zatím bez posil vstoupil do letní přípravy nováček první ligy z Karviné. V pondělí kouč Jozef Weber přivítal většinou staré známé tváře včetně fotbalistů, kteří ve Slezsku hostovali - Jana Moravce, Lukáše Budínského, Jana Hoška a Jana Šislera. Na první trénink ale dorazil také karvinský odchovanec brankář Jan Laštůvka.

Foto: Jiří Tomaškovič, Právo

Brankář Karviné Branislav Pindroch a Jan Laštůvka (uprostřed) na prvním tréninku Karviné v letní přípravě.

Článek

Tomu v ukrajinském Dněpropetrovsku končí na konci června smlouva a zkušený gólman si hledá nové angažmá. „Nějak tam ztratili o fotbal zájem, hodně hráčů odešlo. I ti, co byli pod smlouvou. Je to smutné, před rokem a půl jsme hráli finále Evropské ligy a nyní se to úplně rozpadlo," popsal Laštůvka. „Jsem rád, že mi vedení Karviné umožnilo se tady připravovat. Na konci června si sedneme a uvidíme, zda bude nějaká nabídka odjinud, ze které bych měl radost. Pokud ne, tak bych asi zůstal. Pokud o mne bude zájem," dodal Laštůvka.

Zkušeného gólmana by rádi jistě přivítali i v Baníku Ostrava, s nímž Laštůvka v sezóně 2003/2004 získal mistrovský titul. „Bavil jsem se s panem Wolfem (předseda představenstva Baníku a zároveň člen správní rady v Karviné - pozn. aut.), ale i pro Baník platí to samé, co pro Karvinou. Vzal jsem si čas. Pokud bude nabídka na stole, můžeme o ní jednat. Než jít někam do ciziny, kde mají finanční problémy, tak raději budu doma," řekl Laštůvka.

Třiatřicetiletému brankáři by se chytat první ligu ve městě, v němž se narodil, líbilo. „Určitě ano. Lákalo by mě to. Otevírá se tady nový stadión, podmínky tady mají kluci perfektní. Uvidíme. Vše se rozhodne v příštích dnech," pověděl bývalý reprezentant.

Z týmu, který vybojoval postup, odešli jen dva hráči, Jan Růžička se vrátil do Bohemians a Jan Sedlák do Zbrojovky Brno. „Chtěli jsme kostru udržet a to se nám asi podaří. Potřebujeme ale ještě i posílit," uvedl po prvním tréninku kouč Jozef Weber.

Do přípravy Karviné se zapojili Martin Toml (naposledy Mladá Boleslav), Zoltán Kontár (naposledy Senica) a Piotr Gurzeda se zkušenostmi z ruské ligy. O místo ve středu pole se na testech uchází Tomáš Okleštěk ze Znojma. O novou smlouvu usiluje i útočník Zbyněk Pospěch. „Na konci června mu končí u nás smlouva, pak se rozhodneme, zda naše spolupráce bude či nebude pokračovat," nastínil Weber.

Toho potěšil pondělní los první ligy, protože Karviná v prvním kole cestuje do Jablonce, kde Weber strávil třináct let. „Chtěl jsem Bohemku, nebo Jablonec a vyšlo mi to. Kdybychom je obrali o body hned v úvodním kole, tak bych se určitě nezlobil," smál se Weber.

Reklama

Související témata: