Hlavní obsah

Slavia je zase silnější, cítí Uhrin a těší se na ostrou generálku ve Splitu

St. Ulrich

Ani jednou na soustředění v Rakousku nevyhráli, přesto si trenér fotbalistů pražské Slavie rozhodně nestěžuje. „Jsem velice spokojený, přestože jsme neodehráli jedno utkání. Hráli jsme místo něj aspoň mezi sebou. Počasí jsme měli dobré, odtrénovali všechny tréninkové jednotky,“ hodnotí Dušan Uhrin mladší v rozhovoru pro klubový web.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Slavie Praha Dušan Uhrin mladší během letní přípravy.

Článek

Vicemistra Ruska zahnali do kouta, po poločase nad ním vedli 3:1. Nakonec však s Rostovem na závěr soustředění jen remizovali 3:3. „Některé chyby, které děláme, se opakují. Teď máme dva týdny na to, abychom mouchy vychytali. Ale byl to velmi dobrý zápas a velmi kvalitní soupeř," poukazuje Uhrin.

Menší zdravotní problémy má jen obránce Jablonský, ostatní hráči jsou fit. Sešívaným začne sezóna ze všech českých klubů nejdříve. Již 14. a 21. července se ve 2. předkole Evropské ligy střetnou buď s Levadií Tallinn, nebo s HB Tórshavn z Faerských ostrovů.

Další změny nejsou vyloučeny

Příprava jim tedy pomalu finišuje. Ještě je čeká turnaj v Čelákovicích a pak atraktivní generálka ve Splitu. „Chtěli jsme těžké utkání a naskytla se příležitost hrát s Hajdukem. Musíme se připravit. Po Splitu máme ještě týden, takže snad formu doladíme," doufá kouč.

Slavia přes léto znovu posilovala, Uhrin však nevylučuje, že k dalším změnám v kádru ještě dojde. Červenobílí by každopádně měli být silnější než v minulé sezóně.

„Zkvalitnili jsme tým i ohledně lavičky. Středová řada se zlepšila, přivedli jsme Ščuka, Kenija se vrátil z reprezentace v daleko lepší formě. Přišel Mingazov, který nám pomůže na straně. Tým se hodně zkvalitnil. Přišel Michael Ngadeu, s nímž podle formy také počítáme do základu. Uvidíme, na základní jedenáctku si počkáme ještě tak 10 dní," pochvaluje si Uhrin.

Reklama

Související témata: