Hlavní obsah

Záložník Vaněk je na odchodu z Plzně. Míří do Ruska

Záložník Ondřej Vaněk je blízko odchodu z mistrovské Plzně do Ufy. Kluby už jsou na podmínkách přestupu domluveny, šestadvacetiletý fotbalista podle webu Viktorie odjíždí do Ruska na zdravotní prohlídku. Ještě ve čtvrtek by Vaněk měl s dvanáctým celkem minulého ročníku Premier Ligy podepsat smlouvu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ondřej Vaněk během oslav mistrovského titulu fotbalistů Plzně.

Článek

"Nebylo to pro nás jednoduché rozhodnutí. Ondra sice v poslední sezóně neodehrál vinou zranění všechny duely, i přes menší zápasové vytížení však prokázal vysokou herní výkonnost. Podílel se na dvou titulech a počítali jsme s ním také do budoucna. Nabídka ruské strany nicméně byla extrémně zajímavá pro hráče i Viktorii," řekl generální manažer Plzně Adolf Šádek.

Vaněk k Západočechům zamířil před dvěma lety z tureckého Kayserisporu. V plzeňském dresu absolvoval 48 ligových zápasů a vstřelil sedm branek, zahrál si také v Evropské lize a předkole Ligy mistrů. V české lize působil ještě v Jablonci a Slavii Praha.

"Děkuju Viktorce za krásné dva roky a i nadále budu klukům držet palce. Věřím, že zvládnou kvalifikaci a budu je moct sledovat na podzim v Lize mistrů," uvedl Vaněk.

"Neodchází se mi lehce, kabina i klub fungovaly na jedničku. Zápasy před zaplněnou Doosan Arenou se navíc člověku nepřejí. Ruskou výzvu bych však rád vyzkoušel a chci poděkovat vedení klubu, že mělo pro moje přání pochopení," dodal osminásobný reprezentant.

Reklama

Související témata: