Hlavní obsah

Operace Krejčí uzavřena. Sparta se může těšit na víc než 100 miliónů od Boloni

Praha
Aktualizováno

Ani krach národního týmu na mistrovství Evropy ve Francii velkému přestupu nezabránil. Fotbalový záložník Ladislav Krejčí přestupuje z pražské Sparty do italské Boloni, kde uzavřel smlouvu na pět let. Oba kluby o transferu informují na svých webech. Letenští by za přestup svého čtyřiadvacetiletého odchovance měli zinkasovat částku kolem 4 miliónů eur, tedy přibližně 108 miliónů korun.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ladislav Krejčí přestoupil ze Sparty do italské Boloni.

Článek

Byl očekáván na soustředění v Rakousku, ke Spartě se však už po dovolené nepřipojí. Ladislav Krejčí prošel v Boloni lékařskou prohlídkou a odchází za svou první zahraniční štací. Jeho nový klub skončil v minulém ročníku Serie A na 14. místě a o čtyři body unikl sestupu.

Mladý reprezentant oslavil 24. narozeniny v úterý, velký přestup tedy dostal jako dárek.

„Ve Spartě patřil Láďa k hlavním oporám, ale už byl nejvyšší čas, aby se začal prosazovat v zahraničí. V jeho 24 letech jde o vyzrálého hráče, jehož kvality byly ověřeny řadou těžkých mezinárodních zápasů jak v klubovém, tak reprezentačním dresu," uvedl na sociálních sítích hráčův agent Viktor Kolář z agentury Sport Invest.

Za Spartu nastupoval Krejčí v první lize od roku 2010 a celkem za ni v nejvyšší soutěži odehrál 131 zápasů a vstřelil 25 branek. Získal dva mistrovské tituly a v minulé sezóně pomohl týmu do čtvrtfinále Evropské ligy.

Na šampionátu ve Francii, s nímž se česká reprezentace loučila již po základní skupině, nastoupil ve všech třech zápasech.

Boloňu vede bývalý italský reprezentant Roberto Donadoni.

Reklama

Související témata: