Hlavní obsah

Sparta - Young Boys 1:2Bern si znovu vyšlápl na Letenské, Slavia podlehla Hajduku

Aktualizováno

Nemají na ně štěstí. Při svém předminulém vystoupení v Evropské lize kvůli nim fotbalisté pražské Sparty vypadli v základní skupině a nyní s Young Boys Bern prohráli 1:2 na soustředění v Rakousku. Tam se připravuje také Liberec, který rumunské Craiově podlehl 2:3 a pak porazil druholigový Linec 1:0. Slavia neuspěla ve Splitu, prohrála s Hajdukem 0:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lukáš Mareček (vpravo) ze Sparty v souboji s českým obráncem Bernu Janem Lecjaksem.

Článek

Kdo ví, klidně to mohla být i generálka na 3. předkolo Ligy mistrů. V něm totiž fotbalisté Sparty mohou na Young Boys znovu narazit a Bern by pro ně byl papírově příjemnějším soupeřem než třeba loni CSKA Moskva.

Má to však háček. Na podzim 2014 sice Letenští vyhráli doma 3:1, porážka 0:2 v Bernu je ovšem na závěr základní skupiny z Evropské ligy vyřadila. A teď stejnému soupeři podlehli i v prvním duelu na soustředění v Rakousku.

Sparta v přípravě poprvé nasadila do hry reprezentanty Koubka, Kadlece a Šurala, čeká se už jen na Lafatu s Dočkalem. Úvod Pražanům vyšel, Kadlecův přímý kop tečoval do sítě Šural. Závěr však patřil soupeři, který skóre otočil. V dalším duelu se svěřenci kouče Ščasného utkají v neděli s Rubinem Kazaň.

Sešívaní na Poljudu jednou inkasovali

Jako první zasáhne do pohárových bitev pražská Slavia. Ve stejný čas, kdy se jejím soupeřem pro 2. předkolo Evropské ligy stala Levadia Tallinn, sehráli sešívaní prestižní generálku ve Splitu. Na stadiónu Poljud prohráli s Hajdukem 0:1, jediný gól červenobílí inkasovali v nastaveném čase prvního poločasu.

V sestavě i nadále chybí reprezentační útočník Škoda, který jedná o přestupu do Číny.

Liberec nezvládl přestřelku v závěru

Hned dva zápasy během čtvrtka si na soustředění v Rakousku naplánoval Liberec. V prvním Slovan narazil na rumunský celek Universitatea Craiova. Svěřenci trenéra Trpišovského sice šli v úvodu do vedení, z výhry 3:2 se však po přestřelce v závěru radoval soupeř. O góly Liberce se postarali Bartl a Komličenko.

Druhá část týmu Slovanu nastoupila proti druholigovému rakouskému Blau Weiss Linec a díky Ekpaiově gólu vyhrála 1:0.

Přípravné fotbalové zápasy v Rakousku:
Sparta Praha - Young Boys Bern 1:2 (1:0)
Branky: 7. Šural - 60. T. Schick, 75. Gerndt.
Sparta - I. poločas: Koubek - Holek, Mazuch, M. Kadlec - Zahustel, Matějovský, Vácha, Mareček, Costa - P. Schick, Šural.
II. poločas: Koubek - Holek, M. Kadlec, Costa - Zahustel (71. Chvátal), Mareček (64. Shala), Frýdek, Matějovský (56. Sáček), Konaté - Juliš, Fatai. Trenér: Ščasný.
Slovan Liberec - Universitatea Craiova (Rum.) 2:3 (1:0)
Branky Liberce: 14. Bartl, 83. Komličenko.
Liberec: Hladký - Coufal, Hovorka, Pokorný, Sýkora - Obročník, Folprecht - Bartl, Ševčík, Navrátil - Komličenko. Trenér: Trpišovský.
Slovan Liberec - Blau-Weiss Linec 1:0 (0:0)
Branka: 60. Ekpai.
Liberec: Kolář - Nitrianský, Karafiát, Chlumecký, Bartošák - Sackey, Bláha (46. Machuča), Šulc, Sixta, Hadaščok - Da Silva (46. Ekpai). Trenér: Trpišovský.
Přípravné fotbalové utkání v Chorvatsku:
Hajduk Split - Slavia Praha 1:0 (1:0)
Branka: 45. Vlašič.
Slavia: Berkovec - Holík, Ngadeu, Deli, Bořil - Souček - Mihalík (50. Mingazov), Hušbauer, Ščuk (69. Barák), Zmrhal - Mešanovič (73. Van Buren). Trenér: Uhrin ml.

Reklama

Související témata: