Hlavní obsah

Slavia loví velké eso do útoku! Jeho hodnota převyšuje třicet miliónů

Praha

Pakliže by vše klaplo, byl by to bezpochyby jeden z nejzajímavějších přestupů do české ligy za několik posledních let. Fotbalová Slavia se totiž intenzivně zajímá o třiadvacetiletého útočníka Gina van Kessela, jenž se v uplynulé sezóně stal v dresu Trenčína nejlepším střelcem slovenské nejvyšší soutěže. A podle aktuálních informací jsou sešívaní zisku kanonýra opravdu blízko.

Foto: astrencin.sk

Gino van Kessel z Trenčína je v hledáčku pražské Slavie.

Článek

„Nyní se jednání zintenzivnila a zájem (Slavie) vzrostl. Kluby spolu jednají, už jsou v podstatě dohodnuté. Dolaďuje se jen pár detailů ohledně hráče," prohlásil v rozhovoru pro RTVS generální manažer Trenčína Róbert Rybníček.

Rodák z nizozemského Amsterdamu reprezentující ostrovní stát Curaçao ležící v Karibském moři prošel mládežnickými mužstvy amsterdamského Ajaxu a Alkmaaru, v seniorském fotbalu se prosadil v roce 2013 v Trenčíně, kde hostoval. O rok později zamířil do druholigového francouzského Arles-Avignon, posléze se ale vrátil do Trenčína už na přestup.

A v uplynulé sezóně zářil. Ve 33 ligových zápasech nasázel 17 gólů, což z něj udělalo nejlepšího střelce ročníku slovenské ligy a i díky němu se stal Trenčín mistrem.

 

#ASTrencin ⚽️ One of my goals from yesterdays match against #SpartaPrague. #HeadingMonster 👹

Video zveřejněné uživatelem Gino van Kessel (@ginovankessel),Čec 2, 2016 v 4:23 PDT

Že to Van Kesselovi pálí i po letní přestávce, poznala na začátku července i pražská Sparta, v přípravném utkání pomohl k jejímu pokoření 3:1 dvěma přesnými zásahy.

Nyní se jeví jako pravděpodobné, že by mohl přidat další zápasy proti letenskému klubu. Navíc v pikantním pražském derby. V Trenčíně se totiž s jeho odchodem už pomalu smiřují.

„Nebude jednoduché ho nahradit, v posledních dvou letech nás táhl. Pakliže na něj přijde adekvátní nabídka, klub ji bude akceptovat," nechal se slyšet trenčínský trenér Martin Ševela.

Pakliže se Slavia skutečně rozhodne do přestupu jít, bude muset vysázet pořádný balík. Specializovaný portál Transfermarkt totiž uvádí, že odhadovaná hodnota Van Kessela činí 1,2 miliónu eur, v přepočtu tedy 32,5 miliónu korun.

Slavia má aktuálně do útoku k dispozici Murise Mešanoviče, Milana Škodu, Lukáše Železníka a Micka van Burena. Železník ale start sezóny kvůli operaci kotníku nestihne, Škoda zase vyjednává o svém odchodu do Číny.

Reklama