Hlavní obsah

Kanonýr Van Kessel už patří Slavii. Do Tallinnu za ní nepospíchá

Praha

Fotbalisty Slavie posílil Gino van Kessel, který byl v dresu Trenčína nejlepším střelcem uplynulé sezóny slovenské ligy. S Pražany podepsal smlouvu do 30. června 2019. Červenobílí získali nejnovější posilu těsně před tím, než se po šesti letech představí znovu v evropských pohárech.

Foto: www.slavia.cz

Gino van Kessel v Edenu.

Článek

Slavia podle odhadů musela zaplatit přes 30 miliónů korun. Jde o jednu z nejdražších posil do nejvyšší domácí soutěže.

„Chceme se vrátit na vrchol, bojovat o titul mistra ligy a uspět v pohárech. Věřím, že nám k tomu Gino van Kessel, který v kádru slovenského mistra potvrzoval dlouhodobě svou velkou kvalitu, reálně pomůže," uvedl předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík pro klubový web po středečním podpisu smlouvy s Van Kesselem.

Prahu už poznal

„Mé první dojmy? Jsem velmi šťastný, že jsem se Slavií podepsal smlouvu. Je to velký klub se skvělým stadiónem a fanoušky," pravil po podpisu kontraktu Van Kessel. Praha pro něj zjevně není úplně neznámou končinou. Nejen proto, že v ní už na začátku července hrál, když v přípravě na Strahově vstřelil dvě branky Spartě při výhře Trenčína 3:1.

"Mám rád toto město, několikrát jsem tady byl. Myslím si, že Slavia je skvělý krok v mé kariéře," dodal třiadvacetiletý ofenzivní hráč, který se ve Slavii připojí k dalšímu nizozemskému útočníkovi a letní posile Micku van Burenovi.

Oba kluby přestup dotáhly dnes. Van Kessel je zapsaný na soupisce pro Evropskou ligu, do Tallinnu se ale nežene. V prvním utkání s Levadií zítra hrát ještě nebude. Pro odvetu v Edenu 21. července by měl být připraven.

Odchovanec nizozemského fotbalu, celým jménem Gino Ronald van Kessel, se narodil v Alkmaaru, prošel v mládežnických kategoriích několika kluby, než si ho vyhlédl slavný Ajax. Za první tým ale žádný zápas neodehrál. Odtamtud zamířil na hostování nejprve do druhé nejvyšší domácí soutěže, v níž sbíral zkušenosti v Almere. Následovalo půlroční hostování v Trenčíně, kde nastřílel deset gólů a přidal k nim 6 asistencí.

Na Slovensku mu to střílelo

Pak přestoupil do francouzského AC Arles-Avignon, záhy se ale vrátil do Trenčína, s nímž získal dvakrát domácí pohár a jednou i ligovou trofej. A pořádně na sebe upozornil. V Žilině kupříkladu dal letos v rámci 32. kola za hodinu hry čtyři branky. Celkově si v minulé sezóně připsal za Trenčín sedmnáct gólů a stal se nejlepším střelcem soutěže.

Reprezentační dres Nizozemska nikdy neoblékl. Od roku 2015 reprezentuje Curacao. Ve čtyřech utkáních Karibského poháru se dokázal střelecky prosadit šestkrát. Americkým panenským ostrovům v červnu nadělil hattrick.

Reklama

Související témata: