Hlavní obsah

Český trpaslík prohloubil frustraci. V Anglii kritizují West Ham po senzační remíze se Slováckem

Rohrbach

Šlo o vůbec první zápas s týmem z anglické Premier League v klubové historii Slovácka, a hned skončil cennou remízou s West Hamem 2:2, který český celek vybojoval v rámci předsezónního kempu v Rakousku. V britském tisku se podivují, jak je možné, že svěřenci Slavena Biliče ani s českým týmem nezlomili sérii bez vítězství v přípravě.

Foto: Heinz-peter Bader, Reuters

Zklamaní hráči West Hamu po vyrovnávacím gólu Slovácka.

Článek

Anglickému celku, jenž nastoupil bez několika opor včetně hvězdy EURO 2016 Dimitri Payeta, zařídili Mark Noble a Ashley Fletcher dvoubrankový náskok. Jenže Bosňan Eldar Civič v závěrečné pětiminutovce dvěma góly vyrovnal.

„West Ham promrhal dvougólové vedení proti českému trpaslíkovi," hlásí titulek listu Daily Mirror. „Kladiváři nevyužili skvělou příležitost vybojovat proti Slovácku první vítězství v přípravě," připomíná deník.

Podobně se výsledek rozebírá i v jiných médiích. „Slovácko způsobilo ještě více frustrace pro tým Slavena Biliče. Pro Kladiváře mělo být snadné dotáhnout zápas k vítězství, které by mužstvu dodalo morální sílu. Místo toho ale dostal Civič v závěru prostor k vyrovnání," kritizuje The Sun.

„Hammers přibrzdilo pro přípravný duel typické hromadné střídání, které zpomalilo jejich tempo a dovolilo osmému celku posledního ročníku české ligy dostat se zpátky do zápasu," rozebírá příčiny zaváhání anglického účastníka evropské ligy Daily Mail.

Reklama

Související témata: