Hlavní obsah

Ščasný už má sestavu v hlavě. Hned tři verze najednou

Praha

Když generálka na sezónu, tak pořádná. Fotbalisté pražské Sparty nehledali žádného krotkého soupeře z nižších soutěží, zahráli si se sokem protřelým evropskými poháry a Ligou mistrů. „Šlo sice jen o přípravu, přesto ji určitě počítám mezi větší zápasy, které jsem zatím odehrál,“ pochvaluje si třeba kapitán reprezentační jedenadvacítky Aleš Čermák úterní remízu 0:0 s Fenerbahce Istanbul.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Zdeněk Ščasný na lavičce Sparty.

Článek
Fotogalerie

Během první půle jen s námahou drželi s tureckým vicemistrem krok. Po přestávce a pěti změnách v sestavě však sparťané ožili a chopili se iniciativy.

„Střídání naší hře výrazně pomohla. Přišel kreativnější Čermák, soupeř změnil rozestavení na čtyři obránce a měli jsme více ze hry. Chyběl jen gól," hodnotí trenér Zdeněk Ščasný.

Mladý záložník se vrátil z hostování v Mladé Boleslavi. Doma na Letné si zahrál zase po dvou letech a bylo znát, jak si zápas užívá. Svým výkonem si říkal o místo v sestavě.

„Během přípravy jsem do toho dával všechno, co bylo v mých silách. Teď už je rozhodnutí na trenérovi. Čeká nás dost zápasů a já věřím, že svoji šanci dostanu," doufá Aleš Čermák.

Trenér s tváří hráče pokeru

Pokud ovšem jde o základní jedenáctku, kouč týden před úvodním duelem 3. předkola Ligy mistrů se Steauou Bukurešť zachovává kamennou tvář hráče pokeru.

„Sestava z prvního poločasu se neblížila naší finální verzi, z ní nic nevyvozujte. Na některých postech máme hráče spíše do domácích zápasů, kdy potřebujeme tvořit. Hráči z druhého poločasu mi hlavu nezamotali, jen potvrdili své kvality. O jedenáctce pro domácí zápas se Steauou už jasno mám, jiná pak ovšem bude na Slovácko a zase jiná v Rumunsku," avizuje Ščasný.

Teď už Letenské čeká ostrý start do sezóny.

„Poté, co nám na soustředění v Rakousku odpadl poslední přátelák, jsme byli týden bez zápasu, což jen umocnilo naše natěšení. Utkání s Fenerbahce splnilo účel, ale důležitější bude liga za týden proti Slovácku a duely se Steauou," uvědomuje si Čermák.

Objeví se Aleš Čermák v základní sestavě Sparty v úvodním duelu 3. předkola LM se Steauou?
Ano
78,6 %
Ne
21,4 %
Celkem hlasovalo 2458 čtenářů.

Reklama

Související témata: