Hlavní obsah

Chystá Liberec trumf do branky? Chceme posilu co nejdříve, nezastírá trenér Trpišovský

Josef PešoutSport.czPrávo

Pouze osm měsíců uplynulo od posledního vystoupení fotbalistů Slovanu Liberec v evropských pohárech. A navázat na skvělé bitvy z loňského podzimu v Evropské lize včetně domácího prosincového duelu s Olympique Marseille touží Liberečtí i v nadcházející sezóně. Ve čtvrtek je čeká první zápas třetího předkola na půdě rakouské Admiry Mödling.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Fotbalista Milan Baroš (vpravo) poslouchá pokyny trenéra Slovanu Jindřicha Trpišovského.

Článek

„Jsem rád, že začínáme a po nesmírně hektickém létě, kdy jsme řešili zásahy a pohyby v hráčském kádru, se můžeme soustředit už jen na fotbalové věci. Dohady ohledně toho, co bude, jsou snad za námi. Máme před sebou konečně první soutěžní zápas a těšíme se na něj," svěřil se trenér Jindřich Trpišovský.

Liberečtí ještě usilují o získání nového brankáře poté, co Koubek ukončil hostování ze Sparty. „Bylo by ideální, kdybychom příchod dalšího gólmana stihli realizovat co nejdříve, abychom ho mohli zapsat na soupisku pro Evropskou ligu. Pokud se to nepodaří, máme představu o tom, kdo nastoupí do branky. Do výkopu ještě absolvujeme dva tréninky," uvedl kouč. Dosavadní brankářskou dvojici tvoří Hladký a Kolář. Do jaké věkové kategorie by patřila potenciální posila? „Je to brankář, který má už něco za sebou," naznačil sportovní ředitel Jan Nezmar.

Trpišovský nasbíral o pohárovém soupeři spoustu informací. „Na to, že jsme nasazení do třetího předkola, přisoudil nám los těžkého protivníka. Rakouský fotbal šel nahoru. A Mödling bych tak trochu přirovnal k našemu týmu. Je to mladé mužstvo, hodně silné do ofenzivy. V tom jsou nepříjemní. Ale pokud se dostanou pod tlak, chybují a mají okénka v defenzivě. Viděl jsem je třikrát naživo," vypozoroval kouč. Všiml si, že Mödling hraje v ustálené sestavě. „Jsou sehraní i rozehraní po šesti úspěšných zápasech a dovedou kombinovat poslepu. Vstup do domácí sezóny se jim povedl. To jim dodává klid a pohodu. Ale pro nás hovoří, že jsme hladoví a prahneme po postupu," usmál se Trpišovský.

Pod Ještědem si pochvalují novou posilu Milana Baroše. „Do týmu zapadl skvěle - jako by tu byl celou přípravu. Když jsem po dvou dnech poznal, jak kluci v kabině komunikují, řekl jsem si, že je to přesně to pravé, co jsme hledali. Je znát, že Milan je zvyklý na přestupy a adaptaci v novém klubu," liboval si trenér.

Jan Nezmar potvrdil, že na tradičních libereckých cílech se nic nemění. „Chceme v evropských pohárech z mužstva dostat maximum a zopakovat loňský úspěch. A k dobré reprezentaci klubu v Evropě bychom rádi znovu přidali i pohárové umístění v domácí lize," dodal sportovní ředitel.

Reklama

Související témata: