Hlavní obsah

Potočný zlomil teplické prokletí na Julisce a vyhnal kouče k bankomatu

Praha

Jedno už mu nikdo nevezme. Stal se prvním střelcem gólu v ročníku 2016/17 fotbalové ligy. Teplicím tak zajistil výhru 1:0 na Dukle, kde v pěti ligových zápasech až dosud nevyhrály a poslední čtyři prohrály při skóre 2:16... „Ani jsem netušil, že jsme na Julisce ještě nevyhráli. Každopádně jsem rád, že jsme zdejší hnusnou bilanci zlomili,“ libuje si útočník Roman Potočný.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Teplic Roman Potočný (vlevo) a Tomáš Vondrášek oslavují jediný gól v utkání proti Dukle.

Článek
Fotogalerie

Na góly v úvodním kole ročníku je expert. Před rokem se trefil také v prvním zápase s Olomoucí. „To je pravda, jenže další gól jsem pak přidal až na jaře. Doufám, že letos tak dlouho čekat nebudu," poukazuje Roman Potočný.

Z jeho trefy měli spoluhráči v teplické kabině mimořádnou radost. „Dostali jsme motivačku navíc od nového kondičního trenéra (Antonín Čepek - pozn. red.), který působil před tím na Dukle. Okotil se, už v 60. minutě běžel k bankomatu, takže nám to rovnou přinesl," směje se hrdina premiérového zápasu nové sezóny.

Tři body za jedinou pořádnou akci

Potočný už navždy zůstane zapsán v historii jako první střelec osamostatněné ePojisteni.cz ligy.

„Že vstupuju do historie? Nevím, takhle to nevnímám. Dobře vím, že Otto Urma dává centry na zadní tyč. Já většinou nabíhám na přední, ale tentokrát jsem stačil včas cuknout dozadu. A naštěstí to vyšlo. Jednou za zápas jsem naběhl na zadní tyč a vyplatilo se. Vyhráli jsme," popisuje, jak prosté bylo rozhodnout.

Severočeši vykázali na Julisce mimořádnou produktivitu, tři body brali za vlastně jedinou povedenou akci a šanci. Potočný navíc udělal radost i novému kouči Danielu Šmejkalovi, pro něhož byl duel na Dukle prvoligovou premiérou.

„Trenér je velký taktik. Určitě příjemná změna," culí se útočník. „Konečně nám také trošku přálo štěstíčko. Minulý rok se k nám moc neklonilo, letos začala sezóna lépe," dodává Potočný.

Reklama

Související témata: