Hlavní obsah

Wágner se blýskl hattrickem. Jasně tím odpověděl, že chce v Jablonci zůstat, chválil ho trenér

Paráda, jak do nového ligového ročníku vykročil. „Druhý ligový hattrick v kariéře, a k tomu vítězný,“ doslova zářil jablonecký snajpr Tomáš Wágner poté, co se postaral o obrat v sobotní ouvertuře proti nováčkovi z Karviné (5:3). Pro Severočechy se vyvíjela přímo strašidelně, neboť po dvanácti vteřinách inkasovali poprvé, po prvním poločase prohrávali dvoubrankovým rozdílem a diváci jim dávali svou nevoli najevo hlasitým pískotem. „Děs takhle začít, nic příjemného odcházet v podobné atmosféře do šaten,“ vypadlo z Wágnera.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Wágner (uprostřed) se blýskl na úvod sezóny hattrickem.

Článek

Jablonec ovšem vstoupil do ligového podzimu s jiným Wágnerem, než jaký oblékal jeho dres na jaře.

„Měl pocit, že je nedoceněný a jeho potenciál není plně využitý, ani fanoušci ho neměli v oblibě, ale situaci naštěstí nepodlehl. Pracoval na sobě a třemi góly dal všem jasnou odpověď, že chce v Jablonci zůstat a hrát za něj," chválil Wágnerovu proměnu trenér Zdenko Frťala.

Aby ne, když se právě Wágner postaral o obrat a vítězné vykročení do sezóny. „To Jindráček vzal všechno na sebe a celou kabinu o půli seřval," prozrazoval Wágner, že nikoli kouč, ale nová akvizice z pražské Letné udělala v kabině bouřku, po níž hrál Jablonec jako vyměněný.

„Vždyť my si počínali do přestávky jako nazdárkové. Celou přípravu koncentrovaní a přijde liga a my dostaneme ze tří střel tři góly," netajil, že výkon v úvodních pětačtyřiceti minutách byl skutečně žalostný. „Věřili jsme ale, že když dáme rychlý gól, soupeř znervózní a my budeme schopni s utkáním ještě něco udělat."

Nováček si odvezl pět gólů

Wágner ho skutečně dal. A už po dvou minutách. Jablonec se rozjel a nakonec nasázel nebohému nováčkovi pět branek, k nimž probuzený střelec přispěl hattrickem.

„Fanoušci alespoň viděli, že bojujeme, makáme a chceme vždy vyhrávat. Podali jsme jim důkaz tím, že jsme zápas otočili," těšil ho aplaus fanoušků, který mužstvo vyprovázel.

I jeho těšil, to se ví. Vždyť v zimní přestávce mnohé nasvědčovalo tomu, že z Jablonce odejde. Nebylo by to nic zvláštního, protože na každé z předchozích štací vydržel jen sezonu. Na Střelnici však nakonec začal už druhou...

„Chtěl jsem zůstat, protože jsem v Jablonci spokojený," kvitoval trpělivost trenérů i svou.

Byl za ni odměněn hattrickem, jímž do sezóny vykročil. „Loni jsem také začal ligový ročník gólem a asistencí, ale na jeho další průběh už raději nemyslím. Všechno bylo špatně... O to víc jsem se snažil připravit na novou sezónu a jít do ní s pokorou. Hattrick na úvod je krásný, já si ho dokonce před utkáním vysnil, protože v přípravě se mně dařilo a střílel jsem dost branek, ale mohou přijít dva další zápasy, kdy nedám gól, a kdo ví, co se bude dít," drží se probuzený jablonecký střelec raději při zemi.

„Když ale bude makat celé mužstvo, jako ve druhé půli proti Karviné, budou se rodit šance a já snad budu dávat další góly. My jsme už ale pomalu mistři na komplikace, takže doufám, že za dva týdny v dalším domácím zápase nebudeme muset skóre otáčet tak, jako s Karvinou. Tentokrát se to povedlo, čehož si musíme vážit, ale příště by to podobně dobře dopadnout nemuselo. I kdy pravdou je, že teď už dovedeme výsledek obracet," oddechl si Wágner, že se to Jablonci i díky jeho hattricku podařilo.

Reklama

Související témata: