Hlavní obsah

Hráli jsme strašně naivně, přiznal nový liberecký kapitán Baroš po výprasku v Boleslavi

Mladá Boleslav

Měla to být konfrontace na ostří nože, neboť úvodní ligový duel proti sobě svedl dva vyslance českého fotbalu v pohárové Evropě. Pikantní příchuť mu navíc dodávala premiéra Milana Baroše v libereckém dresu. Ještě na jaře hrál čtyřiatřicetiletý internacionál v Mladé Boleslavi, v prologu nejvyšší soutěže už ovšem na mladoboleslavský trávník přivedl Severočechy. A dokonce s kapitánskou páskou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Milan Baroš obléká od nové sezóny liberecký dres.

Článek
Fotogalerie

Z prestižního souboje nebylo nic, protože Mladá Boleslav váš tým jasně přehrála. Přitom vykročení do podzimu měl Liberec než slibné, neboť v prvním duelu 3. předkola Evropské ligy vyhrál v Rakousku nad Admirou Mödling. To se na vás zápas v Rakousku až tolik podepsal?

Nemyslím, že na nás měl až takový dopad. Vždyť Mladá Boleslav hrála také ve čtvrtek a cestovala dál než my. Navíc nastoupila prakticky ve stejném složení, jako v Makedonii, zatímco naše sestava se z poloviny obměnila, takže jsme měli být čerství a silnější než domácí.

Měli, ale nebyli... V čem byl tedy důvod?

Hráli jsme strašně naivně, navíc jsme dostali zase rychlý gól, na který jsme na rozdíl od utkání ve Vídni nedokázali odpovědět. Dokud jsme prohrávali jen o jednu branku, ještě to šlo, protože jsme ještě udrželi balón, po druhém inkasovaném gólu už byli na hřišti jen domácí.

Zatímco ve čtvrtek ve Vídni jste byli v ofenzivě nebezpeční a dokázali se dvakrát střelecky prosadit, v ligovém prologu jste byli naprosto neškodní.

Scházela nám větší odvaha v soubojích jednoho proti jednomu, chyběla agresivita při průnicích do soupeřovy šestnáctky i v zakončení. V ofenzivě jsme skutečně neukázali vůbec nic.

Vy jste přitom nebyl výjimkou...

Jsem útočník a měl bych se do zakončení tlačit mnohem víc. Nějaké náznaky jsem sice měl, jednu z akcí jsem mohl vyřešit lépe, ale uznávám, že to nebylo ono. Věřím, že až se s novým mužstvem náležitě sehraju, budou i mé výkony lepší. Vždyť jsem zdravý a na sezónu nachystaný. Polovinu přípravy jsem absolvoval v Mladé Boleslavi, závěr pak v Liberci.

Nesehrálo roli snad i to, že jste nastupoval s kapitánskou páskou právě v Mladé Boleslavi, kde jste ještě na jaře hrál?

To tedy vůbec, kapitánskou pásku jsem nevnímal.

A co rošády k sestavě, k nimž došlo? Vždyť v porovnání s čtvrtečním duelem ve Vídni došlo v sestavě hned k šesti změnám?

To je otázka pro trenéra a ne pro mě.

Z Mladé Boleslavi jste odjeli s tříbrankovým výpraskem. Nemáte obavy, aby na mladé liberecké mužstvo nedolehl a nepoznamenal ho ve středeční odvetě Evropské ligy s Mödlingem?

Postup do dalšího kola Evropské ligy je prvním úkolem této sezóny, takže se na něj musíme plně koncentrovat. Chce to prostě pustit ligovou prohru z hlavy, neboť v domácí soutěži máme dalších devětadvacet zápasů na to, abychom ji napravili. Ve Vídni jsme ve čtvrtek uhráli dobrý výsledek, proto musíme zvládnout i středeční odvetu, i když jednoduchá nebude. Vždyť Rakušané dokázali už v prvním předkole ve slovenské Myjavě, že jsou venku nebezpeční.

Reklama

Související témata: