Hlavní obsah

Získá fotbalová liga dalšího sponzora? Pelta loví velkou rybu a dál jedná s Číňany

Aktualizováno

Na poslední chvíli získal předseda Fotbalové asociace Miroslav Pelta titulárního sponzora pro nejvyšší soutěž, kterým se minulý týden stal vyhledávač ePojisteni.cz. Jenže příspěvek této firmy není tak velký, jak to zprvu vypadalo - podle Hospodářských novin jde o 30 miliónů korun. Pelta proto dál hledá - a zřejmě již našel - druhého sponzora. Měla by se jím stát sázková společnost Fortuna. První muž českého fotbalu přitom dál usiluje o čínského partnera.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Zleva předseda Ligové fotbalové asociace Dušan Svoboda, předseda FAČR Miroslav Pelta a Dušan Šenkypl, ředitel společnosti ePojištění.cz.

Článek

Sázkařský obr Fortuna nasype podle Lidových novin do ligy zhruba 25 miliónů korun ročně a zprvu by se měl objevit především v druhé národní lize, odkud po olympiádě odvysílá Česká televize pravidelně jeden přímý přenos týdně. Jedním ze současných partnerů FAČR je však Tipsport, proto zatím liga nemůže nést název přímého konkurenta. Fortuna je nejstarší českou kurzovou sázkovou kanceláří a na tuzemském trhu jí co do objemů přijatých sázek patří druhé místo za Tipsportem.

Jednání s další sázkovou kanceláří probíhají a do konce týdne by mělo být jasno. „Počkejte si na páteční tiskovou konferenci," uvedl Pelta pro LN. „S FAČR jsme v kontaktu dlouhodobě a o možnostech vzájemné spolupráce diskutujeme," dodal mluvčí Fortuny Petr Šrain.

Loňský partner Synot podle zákulisních zdrojů dával do ligy až osmdesátimiliónovou částku. ePojištějí ani Fortuna dohromady tuto sumu nedají, proto Pelta dál usiluje o vstup čínského partnera, byť krátce po neúspěšném EURO se jeho čínská mise značně přibrzdila.

Společnost CEFC je už nyní většinovým vlastníkem pražské Slavie a také partnerem reprezentace. A jeví se jako ideální kandidát na podporu domácí soutěže.

Poskvrněné prostředí české ligy ale vedlo také k odchodu jiného dlouhodobého partnera, automobilky Hyundai. Korejci se budou soustředit pouze na podporu národního týmu a ligovým klubům tak už nebudou půjčovat své vozy.

Reklama

Související témata: