Hlavní obsah

Klokani získali dalšího brankáře, Budinský bude v Ďolíčku rok hostovat

Praha
Aktualizováno

Fotbalisté Bohemians 1905 dotáhli očekávaný příchod slovenského brankáře Viktora Budinského. V Ďolíčku bude do konce sezóny hostovat ze Sparty. Klokani tak reagují na nečekanou ztrátu zkušeného Zdeňka Zlámala, který týden před začátkem ligové sezóny odešel do Turecka.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Viktor Budinský v dresu Sparty během přípravného utkání s Českými Budějovicemi.

Článek

Zlámalův odchod Bohemku zaskočil, sezónu jako jednička začal ligou nepříliš prověřený Tomáš Fryšták. "Trénuje s námi Budinský, ale Sparta ho má jako třetího gólmana na soupisce pro 3. předkolo Ligy mistrů a nechce riskovat. Snad po odvetě v Bukurešti by ho mohla uvolnit," doufal trenér Miroslav Koubek, sám bývalý ligový gólman, po úvodní domácí porážce 0:3 s Hradcem Králové.

Na jeho slova teď došlo. „Trenéři si myslí, že je to pro nás v současné době nejlepší volba. Jedná se o brankáře Sparty, takže by to měla být kvalita, která nám pomůže. Je to jejich třetí brankář, jdou na něj kvalitní reference," říká sportovní ředitel Miroslav Držmíšek na klubovém webu.

Třiadvacetiletý slovenský brankář získal prvoligové zkušenosti již ve svých devatenácti letech. Jeho mateřským klubem byla Dukla Banská Bystrica, odkud v roce 2015 zamířil do Vlašimi. Z druholigového českého klubu ho před touto sezónou vykoupila Sparta.

„Nejdu do Bohemky určitě jako hotový hráč. Jsme tu dva dobří gólmani a já sem jdu zabojovat," avizuje Viktor Budinský. „Přišel jsem, abych získal nějaké ligové starty. Udělám vše pro to, abych toho odchytal co nejvíc."

„Počítáme s tím, že se po sezóně vrátí do Sparty. Museli jsme ale jednat rychle, abychom v současné době měli brankáře. Spolupráce se Spartou přinášela ovoce všem, jedná se tedy o další projekt," dodává Držmíšek.

Reklama

Související témata: