Hlavní obsah

Tetování jako vzpomínku na mistrovský titul s Plzní trenér Koubek svým klokanům ukazovat nemusel

Plzeň

Tetování na předloktí mu mistrovský titul získaný s Plzní pořád připomíná, ale před duelem s Viktorií ho trenér pražských klokanů Miroslav Koubek svým novým svěřencům neukazoval. „Nemusel jsem, protože ho znají. A hlavně ví, že chci každé utkání vyhrát. V Plzni, stejně jako v Bohemce,“ usmíval se kouč narážce, zda snad tetování na jeho ruce neposloužilo jako motivace pro obětavý výkon, který Pražané předvedli a díky němuž uhráli s obhájcem titulu překvapivou remízu.

Foto: fcviktoria.cz

Miroslav Koubek se jako trenér Bohemians vrátil do Plzně...

Článek
Fotogalerie

Pochopitelně i díky taktice, kterou Koubek na Plzeň zvolil a jež na Viktorii platila. „Sebelepší taktika by byla k ničemu, kdyby ji hráči nenaplnili a neodmakali. A ti moji kluci to svedli, což byl hlavní atribut našeho úspěchu," chválil Koubek svůj tým, jenž se mohl skutečně přetrhnout, aby trenérovy příkazy splnil.

Možná i proto, že po domácím výprasku s nováčkem z Hradce Králové sáhl Koubek do sestavy a hned šest hráčů v ní vyměnil.

„Tolik že jich bylo?" podivoval se kouč. „Některé změny byly vynucené, neboť třeba Tomáš  Berger je dlouhodobě nemocný, další ale skutečně záměrné. Kádr se v Bohemce měnil za pochodu, spousta hráčů odešla a řada z těch, co naopak přišli, byli kondičně zanedbaní. Z duelu s Hradcem Králové, který jsme před týdnem doma prohráli, jsem se proto i já poučil a v Plzni vsadil na ty, kteří jsou na tom kondičně nejlépe," zdůvodňoval Koubek rošády, k nimž se odhodlal.

Ligovou šanci dal kupříkladu Martinu Haškovi, synovi někdejšího sparťanského hráče a trenéra, který přišel do Bohemians na hostování. A Hašek se odměnil gólem i výkonem.

„Kondičně je připravený perfektně, takže jsem ho postavil na kraj zálohy a chtěl po něm, aby vypomáhal Dostálovi s bráněním Limberského, Kovaříka a Kopice. Martin je čiperný, takže to zvládl a přitom ještě nabíhal dopředu. Jen škoda, že neproměnil druhou šanci, která byla tisíci procentní," chválil pokračovatele fotbalového rodu Hašků.

Rošády v sestavě se vůbec Koubkovi vyplatily, neboť Bohemians v Plzni remizovali a Koubek tudíž mohl cítit slastnou satisfakci. Vždyť v tomto duelu šlo přece i o prestiž. „Ale to ne, nic podobného jsem necítil. Já si v mých letech už nepotřebuji nic dokazovat. V Plzni obzvláště ne, protože jsem tady něco dokázal," odmítal podobné úvahy.

„Jestliže jsem pocítil nostalgii, pak při úterní odvetě kvalifikaci Ligy mistrů v Baku, kde Plzeň hrála s Karabachem. U televize jsem posmutněl po Krmenčíkově vyrovnávacím gólu, protože v tu chvíli jsem si uvědomil, že Karabach prožívá asi totéž, co jsem zažíval já před rokem s Plzní při odvetě s Maccabi Tel Aviv," přiznal Koubek.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články