Hlavní obsah

Slavia - Zlín 2:2Ševci měli senzaci na dosah, sešívané spasil až v poslední sekundě Mešanovič

MinutaMin. Tým Hráč Akce
18. Poznar 0 : 1
30. Holík 0 : 2
71. Van Kessel 1 : 2
90. Mešanovič 2 : 2
Záznam online reportáže

Praha
Aktualizováno

Když se sešívaní před zápasem v Edenu loučili se svými legendami Martinem Latkou a Karlem Pitákem, netušili, jaké drama je čeká. Fotbalisté pražské Slavie v závěrečném duelu 2. kola ePojisteni.cz ligy remizovali se Zlínem 2:2, bod jim vystřelil až v závěrečné sekundě nastavení Mešanovič. Pro červenobílé šlo o ligovou premiéru, jejich úvodní utkání v Brně bylo odloženo.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Slávistický útočník Muris Mešanovič (druhý zleva) přijímá gratulace od spoluhráčů z vyrovnávacího gólu proti Zlínu.

Článek
Fotogalerie

Přešlapování a tápání Plzně i Sparty mělo červenobílé navnadit. Pokud by chytili ligový start za pačesy, mohli za dané konstelace rychle aspirovat na nejvyšší příčky.

Těžko by si přitom mohli přát oblíbenějšího soupeře. Ševci v posledních osmi předchozích vzájemných zápasech nebodovali, Slavii nedali gól už dlouhých 458 minut. Zlín celkově z posledních 11 ligových duelů se Slavií uhrál jediný bod...

Slávisté však začali bídně a Zlín brzy vycítil šanci. Již v 18. minutě stoper Deli vyrukoval až k pomezní čáře na Vukladina Vukadinoviče, exslávista mu pláchl, přesně odcentroval a Poznar už neměl problém, aby Pavlenku prostřelil. Za domácí odpověděl prudkou střelou Van Kessel, který pak byl ovšem původcem druhé inkasované branky. Svoji další šanci trestuhodně prováhal, před šestnáctkou soupeře přišel o míč a Ševci předvedli kontr tak rychlý, že na jeho konci Holík skvostnou ránou k tyči skóroval. Ve 30. minutě favorit doma prohrával 0:2.

Bod zachránili až v závěru

Diváci začali pískat a Zlín byl při chuti, v závěru poločasu Vukadinovič ještě dvakrát nebezpečně vypálil.

Do druhé půle nasadil kouč Uhrin také navrátilce Šventa, který se po zranění poprvé představil na hřišti. Žádný drtivý tlak za vyrovnáním se ovšem nekonal. Až v 56. minutě si domácí připravili pořádnou šanci, Deli po rohu hlavičkoval k tyči, ale Dostál byl u míče včas. O deset minut později pak selhal slávistický kanonýr Škoda. Úplně sám před brankářem trefil jen Dostála... Trest mohl přijít vzápětí, Štípkův gól ovšem pro ofsajd neplatil.

A tak se přece jen dočkali i sešívaní. Zlín chyboval ve vlastním vápně a Van Kessel pohotově snížil. Hosté dohrávali o deseti bez zraněného Pazdery, domácí Mešanovič trefil v nastavení břevno! V poslední sekundě se však přece jen prosadil a míč do sítě propasíroval, takže favoritovi zachránil aspoň bod.

Fotbalová liga - 2. kolo:
Slavia Praha - Fastav Zlín 2:2 (0:2)
Branky: 71. Van Kessel, 90.+4 Mešanovič - 18. Poznar, 30. Holík. Rozhodčí: Houdek - Wilczek, Pospíšil. ŽK: Živulič, Štípek, Matejov, Dostál, Holík (všichni Zl.). Diváci: 7702.
Slavia: Pavlenka - Mikula (46. Švento), Bílek, Deli, Bořil - Souček - Mihalík (36. Mešanovič), Hušbauer, Kenija (79. Zmrhal), Van Kessel - Škoda. Trenér: Uhrin ml.
Zlín: Dostál - Pazdera, Jugas, Hájek, Matejov (80. Hubáček) - Hnaníček, Živulič - Vukadinovič (59. Kopečný), Holík, Štípek (74. Janíček) - Poznar. Trenér: Páník.

Reklama

Související témata: