Hlavní obsah

Rychlý rozchod. Fatai míří ze Sparty do Ruska

Praha

Dalo se to čekat. Fotbalovou Spartu opouští nigerijský útočník Kehinde Fatai. Po roce stráveném na Letné přestupuje do Ufy, týmu ruské nejvyšší soutěže. Loni na podzim vytvořil s Davidem Lafatou dobře fungující tandem LaFatai, později však ztratil místo v základní sestavě a na startu nové sezóny už prahnul už jen po přestupu jinam. Letenský klub potvrdil Fataiův odchod na svém webu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kehinde Fatai ze Sparty Praha (vlevo) a Bojan Golubovič z Bukurešti.

Článek

Ještě na startu nové sezóny se zdálo, že se vrací do rok staré formy. Kouč Ščasný potvrdil, že o Fataiovi uvažoval do základní sestavy. Jenže po krachu se Steauou Bukurešť nastal rychlý rozchod.

"Fatai má hlavu mimo a žádá vedení o přestup," postěžoval si Zdeněk Ščasný po vyřazení v 3. předkole Ligy mistrů.

Nigerijec teď odchází do Ufy, která údajně předložila velkorysou nabídku.

Fatai posílil Spartu před minulou sezónou, kdy přišel z rumunské Astry jako volný hráč. Měl vynikající start, vstřelil gól CSKA v kvalifikaci o Ligu mistrů a spolu s Davidem Lafatou vytvořil produktivní útočný tandem.

V české lize nastoupil do čtyřiadvaceti zápasů a vstřelil osm branek. Důležitou trefu zaznamenal také do sítě Krasnodaru v prvním vyřazovacím kole Evropské ligy. Postupně však své místo v sestavě ztratil.

Reklama

Související témata: