Hlavní obsah

Nechtěli ho, a tak se Šisler do Mladé Boleslavi vrátil s Karvinou, aby se pomstil

Mladá Boleslav

Nechtěli ho a on se jim hned v první vzájemné ligové konfrontaci dokonale pomstil. Nejprve přihrávkou na vyrovnávací branku, poté gólem, jímž zajistil nováčkovi z Karviné první výhru. „Neberu to tak, i když jsem samozřejmě rád, že jsme zvítězili. Čtyři body z prvních tří kol jsou pro nás obrovsky důležité,“ netajil osmadvacetiletý Jan Šisler, že ho import ze hřiště klubu, kde hrával, obzvláště těší.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Jan Šisler z Karviné.

Článek

V Mladé Boleslavi moc příležitostí nedostával, takže odešel do Karviné nejprve na hostování, které se po postupu do ligy změnilo v přestup. A právě v duelu třetího ligového dějství měl Šisler možnost právě v Mladé Boleslavi dokázat, jaký fotbalový potenciál se v něm skrývá.

„Ale až ve druhém poločase, protože první byl v našem podání hrůzný. Trenér nemusel o přestávce vůbec řvát, protože jsme sami věděli, že nás domácí jednoznačně přehrávají. Všude jsme byli druzí, prohrávali jsme všechny souboje, byli jsme pomalí, scházel důraz," přiznával Šisler, že úvodních pětačtyřicet minut se v podání jeho mužstva proměnilo v jednu velkou trýzeň.

„Po změně stran už to bylo jiné. Ale hlavně nám pomohly dva slepené góly během jediné minuty. Nejprve po standardní situaci, pak po chybné nahrávce Hůlky, kterou jsem přečetl a trefil se," popisoval zvrat, pod který se podepsal a jímž připravil bývalému klubu dokonalé k.o.

Možná nás podcenili, přemýšlel Šisler

„Bylo ale hlavně štěstí, že jsme první poločas ustáli a dostali jen jeden gól. Mladá Boleslav nás přehrávala a my nevěděli, kam dřív skočit," přiznával Šisler, že do přestávky mělo střetnutí naprosto jednostranný průběh. „Možná nás domácí podcenili, zřejmě si o půli řekli, že hrají dobře a mysleli si, že se jim nemůže nic stát," přemýšlel.

„Nepočítali, že do druhého poločasu změníme systém hry a budeme tak efektivní. Vždyť vyrovnávací branku jsme dali vlastně z ničeho, k druhé mně dopomohl chybnou přihrávkou Hůlka," glosoval prohru Mladé Boleslavi, která na ligové scéně přišla přesně po roce. Naposledy totiž Středočeši prohráli doma loni 14. srpna s pražskou Spartou.

„Závěr byl hektický, protože domácí měli vpředu vysokého Mageru a Takácse, proti nimž se hraje hodně těžce. Ale vítězství jsme uhájili, takže po třech kolech máme v tabulce dokonce plusový bod, i když jsme hráli dva zápasy venku a proti Jablonci a Mladé Boleslavi k tomu," kvitoval Šisler úspěšný vstup Karviné na ligovou scénu.

„Dobrý začátek, ale v dalších utkáních musíme pokračovat ve výkonech, jaké jsme předvedli ve druhém poločase," byl si vědom, že liga se teprve rozbíhá.

Reklama

Související témata: