Hlavní obsah

Šilhavému je hned líp, jubilant Smejkal nasměroval Duklu k první výhře

Start za moc nestál. V ligové premiéře doma darovali tři body Teplicím, pak jim na Slovácku nestačilo ani dvougólové vedení. Až po výhře 3:0 nad Hradcem Králové ve 3. ligovém kole si fotbalisté Dukly vydechli. „Musím kluky pochválit, tři body jsme potřebovali. Dáváme mužstvo dohromady a věřím, že vítězstvím ho nastartujeme ještě víc,“ doufá kouč Jaroslav Šilhavý v další zlepšení.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Dukly Jaroslav Šilhavý během utkání s Hradcem Králové.

Článek
Fotogalerie

Vynucená změna v základní sestavě přihrála fotbalistům Dukly hrdinu dne. K první výhře v nové sezóně je nasměroval stoper Michal Smejkal, který na poslední chvíli nahradil zraněného kapitána Šimůnka. Pražané porazili Hradec Králové 3:0 a právě vytáhlý Smejkal se již v 5. minutě postaral o vítěznou trefu. Připsal si tak hned dvě jubilea najednou - ve svém 150. ligovém zápase zaznamenal 10. gól.

„Vím o tom. Však jsem si před zápasem psal s kamarádem, že by bylo ideální, abych v jubilejním zápase dal jubilejní gól. A vyšlo to," libuje si Michal Smejkal.

Votroci přišli Dukle do rány v pravou chvíli. Jsou jejím nejoblíbenějším soupeřem, vždyť z osmi předchozích vzájemných duelů v české soutěži se zmohli jen na jedinou remízu... „O této bilanci jsem se dozvěděl při rozcvičení a je moc dobře, že jsme ji ještě podtrhli a vylepšili. Vstup do ligy se nám nepovedl, jeden bod po dvou kolech nebyl ideální. O to je první výhra důležitější," cení si Smejkal.

Šilhavý měl šťastnou ruku

Kouč Dukly měl šťastnou ruku při střídání. Koval hned došel pro penaltu, Preisler se trefil již po dvou minutách na trávníku. Smejkal byl ovšem vpravdě štěstím v neštěstí.

„Šimůnek den před zápasem odstoupil z tréninku. Zranil se i Manzia a fit nebyl ani Néstor. Smejky to však zvládl na jedničku, hrál velice dobře a dal i gól. Za první výhru jsem moc rád. Snad nám pomůže, příští zápas doma máme Spartu," poukazuje Jaroslav Šilhavý.

Reklama

Související témata: