Hlavní obsah

Mebrahtu rozhodl o výhře Boleslavi. To je ten útočník? žertoval spokojený kouč Kalvoda

Teplice

Fotbalový trenér Leoš Kalvoda zažil na lavičce Mladé Boleslavi první vítězství v novém působišti. Středočeši vyhráli v rámci 4. kola v Teplicích 2:1 a s devítibodovým ziskem se i díky většímu počtu odehraných utkání, než mají soupeři, vyhoupli do čela tabulky první ligy. Není divu, že kouč Kalvoda byl po utkání v dobrém rozmaru a glosoval jej i s úsměvným podtextem.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Mladoboleslavský útočník Golgol Mebrahtu se raduje z gólu proti Teplicím.

Článek

Víte o tom, že jste odkoučoval svůj stý zápas v lize?

To myslíte jen v české nejvyšší soutěži? Tak to jsem nevěděl. Asi bych měl slavit. A k tomu mám i další utkání ve slovenské první lize se Žilinou.

Jaký význam přikládáte výhře v Teplicích?

Jako Moravák říkám, že su hrozně šťastný. Poté, co jsme při mojí premiéře doma podlehli Karviné, jsme předvedli lepší a zodpovědnější výkon. Klukům mohu poblahopřát ke třem bodům. Vítězství je důležité pro klid. Klíčové bylo, že jsme uhráli vedení 1:0 po prvním poločase. Boleslav je ambiciózním klubem, který se chce pohybovat v horní části tabulky. Body z Teplic k tomu hodně přispěly, ale musíme na to navázat v dalších kolech.

Jak vás zaujal střídající Mebrahtu, který nedlouho po nástupu na hřiště dal druhý a v konečném součtu vítězný gól Boleslavi?

To je ten útočník? Kluky ještě neznám jmény. V tom jsem na tom jako někdejší trenér Petr Uličný. Ale už se začínám s mužstvem sžívat. Mebrahtu ukázal hodně, ale má na víc, což od něj budu vyžadovat.

Co jste změnil po svém příchodu k mužstvu?

Před Karvinou jsem byl u týmu krátce a druhý den jsme hráli, takže jsem nechal to, co bylo zažité. V Teplicích jsme pozměnili rozestavení, nastoupil Douglas a vrátil se do sestavy Přikryl, jehož znám z Olomouce. Kúdela zvládl post defenzivního záložníka, kde dříve hrával, než se stáhl na stopera.

Reklama

Související témata: