Hlavní obsah

Protrápili jsme se k výhře vůlí a morálkou, přiznává kouč Slovácka Levý

Uherské Hradiště

Jeho tým nijak nedominoval. Dvěma auty nachytal hostující Bohemians a získal tak všechny tři body. „S ligovým fotbalem to mnoho společného nemělo," připustil Stanislav Levý, trenér vítězného Slovácka.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Trenér Slovácka Stanislav Levý.

Článek

„Strašná porážka. Nepodali jsme vůbec špatný výkon. Vždyť domácí si pořádnou šanci ani nevytvořili. My jsme slušně kombinovali, chybělo jen finále v podobě gólu," posteskl si Tomáš Čížek, útočník Bohemians.

„Chybí nám kvalita posledního kroku. Tam máme silný problém. Musíme jej řešit," přidal se kouč Pražanů Miroslav Koubek, který věří, že k jediné dosavadní brance vstřelené mistrovi v Plzni přidá jeho mužstvo záhy další. „Potřebujeme, aby nám tam spadlo něco šťastného. Půjdeme za tím pořád stejně a nepřestaneme doufat," tvrdil.

Slovácku dvakrát pomohla tyč

Koubkův protějšek, trenér Slovácka Stanislav Levý, byl spokojený pouze s vítězstvím. „K němu jsme se protrápili silou vůle a morálkou. S ligovým fotbalem to mnoho společného nemělo," uznal Levý, který na premiérový triumf v sezóně s moravským celkem dosáhl proti týmu, v němž před lety strávil podstatnou část hráčské kariéry. Jeho současné mužstvo zachránila v souboji s klokany dvakrát tyč.

Slovácko se naopak trefilo. Rozdílový gól zaznamenal uprostřed druhé půle šestadvacetiletý Milan Kerbr, který po odchodu Doška a vzhledem ke zranění Koneho zaskakuje momentálně na hrotu hradišťské sestavy. „Nejsem robustním typem útočníka do soubojů, ale hraju tam, kde mě trenér postaví. Kone se uzdravuje, a tak se asi postupně vrátím na kraj hřiště, kde jsem zvyklejší," očekává Kerbr, jenž perfektně zužitkoval Civičův aut. „Všiml jsem si, že soupeřovi stopeři jsou docela vylezlí a vyběhnout se chystal také brankář Budinský. Tak jsem ho zkusil přelobovat. Moc mě těší, že mi to vyšlo," lebedil si hrdina Slovácka.

První ligovou výhru v sezóně si tak připsali hradišťští fotbalisté. „Nutně jsme ji potřebovali, abychom dostali fanoušky na naši stranu. Teď máme trošku klidu do další práce," usmál se Kerbr.

Reklama

Související témata: