Hlavní obsah

Jiránek se po 16 letech vrátil na ligovou scénu, další prohře Příbrami však ani on nezabránil

Po šestnácti letech se vrátil Martin Jiránek na českou ligovou scénu, obnovená premiéra v pražském Edenu však dopadla pro jeho nový tým neslavně. Ani zkušený sedmatřicetiletý stoper, který prošel štacemi v Itálii, Anglii a v Rusku, totiž Příbrami k probuzení a prvním podzimním bodům nepomohl. Středočeši dostali od Slavie třígólový příděl, takže trenér Pulpit na lavičce okamžitě skončil. Na Jiránkovi jako nejzkušenějším hráči teď bude, aby pod taktovkou nového kouče Petra Rady táhl Příbram ze dna tabulky.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Příbrami Martin Jiránek (uprostřed) během utkání se Slavií.

Článek

Trenér o ultimátu vyřčeném majitelem klubu Jaroslavem Starkou věděl, hráči samozřejmě také. Po pohárové blamáži v Litoměřicích měla Příbram v Edenu uhrát alespoň bod.

„Chtěli jsme se o to pokusit a bodovat. Počítali jsme s tím, že Slavia není zrovna v nejlepší formě, takže bude hrát jednoduše, zvolí dlouhé balóny nakopávané na Milana Škodu, který je bude sklepávat. Předpoklady se naplnily, jen nás záměr nevyšel. Chtěli jsme do půle udržet bezgólový výsledek, jenže těsně před přestávkou jsme inkasovali. Branka do šatny byla zlomová," glosoval Jiránek  partii, v níž jeho nový tým vyšel počtvrté v nové sezóně naprázdno.

„Příbram sice měla na úvod podzimu těžký los, ale na něj se nejde vymlouvat. Když nedáváme góly, nemůžeme vyhrávat," připomínal někdejší český reprezentant i střeleckou mizérii, v níž se Příbram zmítá a kterou i v Edenu názorně demonstrovala.

„Pár náznaků útočných akcí jsme sice předvedli, ale scházela jim finální přihrávka, větší klid, ani standardkou jsme si nepomohli. Ubránit devadesát minut čisté konto se sice dá, ale chce to vstřelit i nějakou branku," nechal se slyšet Jiránek, který sice defenzivu vyztužil a  o generaci mladší spoluhráče dirigoval i usměrňoval, třem inkasovaným brankám ale nezabránil.

Po odvolání trenéra Pulpita bude na zkušeném Petru Radovi, aby příbramské mužstvo probral. A na neméně zkušeném Jiránkovi, aby mu v tom pomohl.

„Šnůra porážek už je dlouhá, takže ji musíme zastavit. Pro mladé mužstvo to bude těžké, ale není jiné zbytí, než jít do každého zápasu naplno a zkusit bodovat," uvědomuje si sedmatřicetiletý stoper roli, která ho v Příbrami čeká.

Reklama

Související témata: