Hlavní obsah

Příbram je adrenalin. Já už se bojím jen smrti, říká nový kouč Rada

Rok čekal osmapadesátiletý trenér Petr Rada na novou štaci. V pondělí přišla. Je novým koučem příbramských fotbalistů, kteří jsou ale v ligové tabulce poslední bez jediného bodu, navíc se 0:9. „Bude to těžké, ale pro mě to je adrenalin. A že je na tom klub špatně? To mě neděsí. Já se ve svém věku bojím už jen smrti,“ řekl zkušený trenér v rozhovoru pro Právo a Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Petr Rada bude působit v Příbrami.

Článek

Do Příbrami přijel už v pondělí dopoledne, ale s hráči se nepotkal. „Měli volno, tak jsem hovořil s šéfem klubu Jaroslavem Starkou a sekretářem Petrem Souchou. S mužstvem se seznámím v úterý dopoledne na prvním společném tréninku. Ten den doladíme i moji smlouvu a další záležitosti kolem mužstva, jako je realizační tým. Hned se pustíme do práce. Příbram potřebuje body a není na co čekat," prozradil Rada svoje představy o nejbližších desítkách hodin.

Práci svého předchůdce Martina Pulpita, který byl odvolán po sedmi ligových zápasech bez výhry a vyřazení ve 2. předkole domácího poháru třetiligovými Litoměřicemi. „Nebylo by kolegiální, abych jeho práci hodnotil. Ani jsem s ním v pondělí nemluvil. Po odvolání asi nebyl v nejlepším rozpoložení. Jen jsem ho zahlédl," řekl Rada.

Jihlava na tom byla ještě hůř

Rada trénoval národní mužstvo, ale také Slavii, Jablonec, Plzeň, několikrát Teplice, Liberec nebo třeba Jihlavu. „Přišel jsem tam po patnáctém kole na podzim 2013. Vysočina byla poslední a kdekdo ji zatracoval. Hned první duel se Slováckem jsme vyhráli a nakonec se v klidu i zachránili. Věřím, že to bude v Příbrami podobné. Ono to totiž není jen o trenérovi, ale hlavně o hráčích. A ty musím přesvědčit, že musí zapomenout, co bylo a hrát to, co umějí. Hned první zápas s Libercem bude hodně těžký, ale můžeme se od něj odpíchnout," přál si Rada.

O nabídky prý v roční pauze neměl nouzi. „Je to už rok, co jsem v Teplicích skončil. Nabídky byly, ale já si potřeboval vyřídit a urovnat důležité věci v rodině. To se podařilo. Časem mi začal fotbal chybět, ten každodenní kontakt s hráči. Vést Příbram v téhle situaci je navíc velká trenérská výzva," zdůraznil Rada.

Majitel klubu Jaroslav Starka pro Sport.cz řekl, že když začal uvažovat o změně trenéra, první, kdo ho napadl, byl právě Rada. „Zná fotbal ze všech stran. Výborně ho hrál, s Duklou získal tituly, kopal v národním mužstvu. To pak vedl jako kouč, a k tomu přední české kluby. Léta pro mě byl nedosažitelný. Věřím, že to je dobrá volba," zdůraznil Starka.

Zachrání se Příbram pod vedením Petra Rady v první lize?
Ano
51,7 %
Ne
48,3 %
Celkem hlasovalo 2340 čtenářů.

Reklama

Související témata: