Hlavní obsah

Hadaščok po rozpačitém ligovém rozjezdu věří v liberecké zlepšení

Liberec

Naprosto nové složení oproti jarní sezóně má útočná řada fotbalového celku libereckého Slovanu. Po odchodech Bakoše do Plzně, Rabušice do Jihlavy, Pulkraba do Sparty a Luckassena do Rakouska figurují na soupisce Baroš, Komličenko, Wesley da Silva a také navrátilec z hostování Vojtěch Hadaščok. „Myslím, že máme široký a kvalitní kádr, aby se mohlo prostřídat více hráčů,“ uvažoval čtyřiadvacetiletý útočník navzdory poněkud rozpačitému rozjezdu do ligových bojů.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Radim Breite, Daniel Bartl, Jan Sýkora a Jan Navrátil. Liberečtí už potřebují v lize naplno bodovat.

Článek

Slovan Liberec se momentálně nachází až na čtrnáctém místě prvoligové tabulky s dvoubodovým ziskem. „Je škoda, že v lize zatím tápeme. Ale věřím, že je na čem stavět a soutěž bude ještě dlouhá, abychom napravili dosavadní ztráty. Nesmíme házet flintu do žita," přemítal Hadaščok.

Liberečtí si neporadili v minulém kole se Zbrojovkou Brno (0:0). „Nepovedlo se nám vyhrát, i když jsme do toho dali maximum. Makali jsme, dřeli, ale bohužel nám to do brněnské branky nespadlo. I na klucích jsem po zápase viděl, jak jsme všichni zklamaní. Chceme hrát v lize znovu o evropské příčky a je jasné, že body potřebujeme. Rozhodně si nemůžeme říkat, že to nějak doženeme. Tak snadné to není. Snažíme se a dál se musíme snažit vyhrávat," podotkl Hadaščok.

Fakt, že liberecký tým využívá vzhledem k souběžnému startu v evropských pohárech a domácí lize velký počet hráčů, bere Hadaščok jako realitu. „Byť je někdy sestava kombinovaná, není důvod se na to vymlouvat. I noví kluci, kteří naskočili do ligy poprvé nebo z juniorky, zápas takříkajíc odjezdili a jsou šikovní," mínil útočník.

Případný postup do základní skupiny Evropské ligy přes kyperskou Larnaku by zajistil Liberci dalších šest utkání na mezinárodní scéně a tudíž i zhuštěný podzimní program. „Zřejmě by se více hráčům naskytla šance nastupovat do zápasů a chtěli bychom se vydat ze všech sil. Je to lákavá naděje pro každého hráče, ale nejprve musíme zvládnout play off o Evropskou ligu. A když to dobře dopadne, teprve pak uvidíme, jak by se trenér rozhodl," dodal Hadaščok.

Reklama

Související témata: