Hlavní obsah

Rajtortal míří z Plzně do Turecka. Sejde se tam s Kolářem?

Praha
Aktualizováno

Obměna mistrovského kádru začala a vzhledem k očekávánému počtu tří nových posil dochází také k odchodům. Fotbalista František Rajtoral míří z Plzně do tureckého klubu Gaziantepspor, kde se dohodl na dvouleté smlouvě s roční opcí. Není vyloučeno, že jeho spoluhráčem by mohl být také další viktorián Daniel Kolář.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský obránce František Rajtoral během utkání se Spartou.

Článek

Viktoria hned po vyřazení z play off Ligy mistrů získala dva záložníky Albánce Ergyse Kaceho ze Soluně a Martina Zemana ze Sionu, příchod útočníka Tomáše Poznara ze Zlína je jen otázkou hodin.

Jiní hráči tak musejí z Plzně odejít. Prvním v řadě je bývalý reprezentant František Rajtoral. „Doladili jsme poslední detaily jeho smlouvy s Gaziantepsporem na dva plus jeden rok. Během pátku by mělo dojít také k dohodě mezi kluby a František by mohl začátkem příštího týden odletět do Turecka a připojit se k týmu," potvrzuje pro Sport.cz hráčův agent Pavel Zíka z agentury Global Sports.

Gaziantepspor je čtrnáctý tým minulého ročníku nejvyšší turecké soutěže. Do ní míří také další plzeňský šampión Daniel Kolář. Podle dobře informovaného zdroje zvažuje dvě nabídky - první je rovněž od Gaziantepsporu, druhá pak od Osmanlisporu, kde působí explzeňský obránce Václav Procházka. Klub si zajistil postup do Evropské ligy a teoreticky může být jedním z podzimních soupeřů Viktorie...

Souhlas k odchodu z Plzně má také útočník Jan Holenda.

Reklama

Související témata: