Hlavní obsah

Boleslav jde do čela. Bohemians srazili Jablonec. Teplice skolily Jihlavu

jsv, vapSport.cz
Aktualizováno

Třemi předehrávkami odstartovalo dnes 5. kolo fotbalové ePojisteni.cz ligy. Mladá Boleslav porazila nováčka z Hradce Králové 2:0 a minimálně do nedělního večera se vyšvihla na první místo tabulky. Teplice zvítězily taktéž 2:0 v Jihlavě, která tak nadále čeká na první výhru v novém ročníku. Bohemians 1905 večer vyhráli 2:0 nad Jabloncem a slaví první vítěsztví v sezóně, Severočeši podruhé za sebou podlehli.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Bohemians oslavují gól Tomáše Čížka na 2:0 proti Jablonci.

Článek
Fotogalerie

Trenér Leoš Kalvoda má za sebou třetí ligový duel na lavičce Mladé Boleslavi a po nezdaru s Karvinou se tentokrát vítězství před domácím publikem dočkal.

Středočechy nasměroval za tříbodovým ziskem v 10. minutě Hůlka, který po rohovém kopu s pomocí břevna hlavou rozvlnil síť. Na druhý gól si více než tři tisíce diváků musely počkat do 56. minuty. Magera se ujal exekuce přímého volného kopu a levačkou krásně zakroutil míč k levé tyči.

Mladá Boleslav se díky výhře posunula na první příčku. Druhá Sparta a aktuálně třetí Zlín ztrácejí na současného lídra tabulky dva body. Letenští se představí v neděli od 17 hodin v rámci malého pražského derby na hřišti Dukly. Ševci, kteří dosud neprohráli, hostí v pondělí od 18 hodin Karvinou.

Teplice rozhodly v závěru

Rozhodující momenty souboje mezi Jihlavou a Teplicemi se odehrály až v závěru. V 78. minutě rozjásal hosty dalekonosnou ranou Ljevakovič a o osm minut později uklidil Krobův lahůdkový pas do prázdné brány Hora.

Vysočina se ani na pátý pokus nedočkala premiérové výhry v sezóně. Žlutomodří naopak zvítězili podruhé v ročníku a počtvrté neinkasovali.

Bohemians se v Ďolíčku prosadili až ve druhém poločase. Domácí poslal do vedení ve 46. minutě Dominik Mašek, který gólem oslavil debut v dresu Klokanů, pojistku v 79. minutě přidal střídající bývalý hráč Jablonce Tomáš Čížek. Pražané ukončili i střelecké trápení, předtím dokázali skórovat jen při remíze 1:1 v Plzni.

V sobotu se Brno utká se Slováckem, v neděli je na programu pražské derby mezi Duklou a Spartou, mistrovská Plzeň přivítá Slavii a poslední Příbram s novým trenérem Petrem Radou se doma střetne s Libercem. Pondělí pak nabídne souboj Zlína s nováčkem Karvinou.

5. kolo první fotbalové ligy:
Mladá Boleslav - Hradec Králové 2:0
Branky: 10. Hůlka, 56. Magera.
Jihlava - Teplice 0:2
Branky: 78. Ljevakovič, 86. Hora.
Bohemians 1905 - Jablonec 2:0
Branky: 46. Mašek, 79. Čížek

Reklama