Hlavní obsah

Rada byl zklamaný, ale panice nepropadá. Trpišovský děkoval za tři body

Příbram

Příbram znovu prohrála a nedala gól. Na konci tabulky fotbalové nejvyšší soutěže trčí bez bodu, se skóre 0:10. Tak bídně na tom byla po pěti kolech už jen Bohdaneč na podzim 1997. Kupodivu nový kouč Středočechů Petr Rada neběsnil, prohru s Libercem 0:1 bral s nadhledem.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Nový kouč Příbrami Petr Rada a jeho tradiční emotivní gesta.

Článek
Fotogalerie

„Jsem zklamaný z výsledku, protože utkání hráči poctivě odpracovali. Měli jsme tam nějaké závary a střely, jenže mimo bránu. Tu jedinou mezi tyče Peltierovi vykopl z branky Latka. Zápas tak rozhodla jediná gólová situace, kdy jsme inkasovali," konstatoval Rada. „Na hráčích bylo už v tréninku vidět, že si v zakončení nevěří, i když jsme nacvičovali zakončení a hráči v tréninku všechno odmakali. Na to se musíme soustředit," dodal.

Příbramští hráči jsou z toho mnohem zoufalejší. „Je to strašně těžké. Je nás tu několik zkušených, co jsme zažili podobné situace. Problém je v našich hlavách. Trenér neměl čas za týden něco změnit. Pauzu musíme využít k tomu, abychom ten zmar z hlav dostali," konstatoval zkušený záložník Tomáš Pilík. „Sami jsme se do toho dostali a sami z toho musíme ven. Nikdo nám nepomůže. Tak špatní určitě nejsme," přidal se kapitán Jan Rezek s tím, že v nadcházející reprezentační pauze je třeba setřást deku a zapracovat na koncovce. „Nevěřím, že bychom zapomněli dávat góly. Potřebujeme jeden ušmudlaný, abychom to zlomili," zdůraznil.

Mohl jsem dát dva góly, přiznal Hovorka

Libereckým hrdinou byl stoper David Hovorka, jehož gól rozhodl. „Přiletěl tam dobrý centr od Egona Vůcha, balón už jsem jenom lízl hlavou," usmíval se po utkání s tím, že je hlavně spokojený se třemi body. A hned se přiznal: „Mohl jsem si dát i vlastence. Přebíral jsem hráče a chtěl odehrát i centrovaný míč a málem jsem ho poslal hlavou do vlastní brány. Naštěstí to dopadlo dobře."

Hodně spokojený byl i trenér hostí Jindřich Trpišovský. „Ve čtvrtek jsme vyhráli velice důležité utkání a postoupili do skupiny Evropské ligy. Předchozí zápasy domácí nejvyšší soutěže jsme obětovali tomuto cíli, proto jsme teď potřebovali nutně bodovat. Když jsem si představil, že nepostoupíme přes Larnaku a prohrajeme v Příbrami, a pak máme doma Plzeň a jedeme na Slavii, nebylo mi dobře," přiznal už s velkým ulehčením.

„Všechno ale bylo v Příbrami proti nám. Nový trenér, což je vždycky impulz, nutnost domácích konečně bodovat a dát gól, my jsme měli v nohách těžký čtvrteční zápas a k tomu vedro... Nakonec jsme to všechno zvládli a musím poděkovat hráčům, že místo oslav postupu se připravili na Příbram, i když herně to moc ke koukání nebylo, ale v tuto chvíli jsou podstatné body," usmíval se.

Čerstvě nominovaný reprezentant Lukáš Pokorný, který v Příbrami nedohrál, by měl být podle slov trenéra v pořádku. „Nechtěli jsme riskovat zhoršení jeho zranění. Latka odvedl výbornou práci. Další reprezentant Sýkora také dostal ve čtvrtek i v neděli spoustu ran, jeho herní styl je náročný, ale zvládl to a bude v pořádku. Nejhůř je na tom Coufal, kterého bolelo celou druhou půli koleno a ještě se mu točila po jedné ráně hlava," vypočítal Trpišovský s tím, že vítá čtrnáct dní bez ligy, kdy se bude mužstvo moci dát dohromady.

Reklama